Condiții de călătorie în Grecia

Foto: Alina Bogoi

Vara aceasta, intrarea românilor în Grecia este permisă doar în anumite condiții:

  • prezintă un test PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore anterior intrării pe teritoriul elen;
  • prezintă o dovadă care atestă efectuarea unui vaccin autorizat împotriva COVID-19, cu condiția să fi trecut minimum 14 zile de la efectuarea rapelului  sau a dozei unice. Documentul care atestă efectuarea vaccinării trebuie să fie redactat în limba engleză.
  • prezintă o dovadă emisă de către un laborator autorizat în statul de proveniență prin care se confirmă faptul că persoanele au fost diagnosticate pozitiv cu COVID-19, într-o perioadă cuprinsă între 2 și 9 luni anterior datei sosirii în Republica Elenă.

Este obligatorie pentru toată lumea și completarea formularului PLF ( passenger locator form) de pe site-ul  https://travel.gov.gr, cu cel puțin 24 de ore anterior efectuării călătoriei.

Odată ajunși în Grecia, românii trebuie să știe că masca este obligatorie în toate spațiile publice închise și deschise, mai puțin pe terasă sau pe plajă.

De asemenea, este interzisă deplasarea pe străzi între orele 00.30-5.00.

Informații actualizate privind condițiile de călătorie în Grecia puteți găsi și pe site-ul Ministerul Afacerilor Externe.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.