Noaptea Muzeelor propune expoziții în premieră și multe evenimente!

Astăzi are loc Noaptea Muzeelor. 43 de spații culturale din Capitală se deschid pentru public.

Toate muzeele şi casele memoriale din componenţa Muzeului Municipiului Bucureşti vor putea fi vizitate de Noaptea Muzeelor. Intrarea va fi liberă între orele 16:00 – 22:00.

Observatorul Astronomic ”Vasile Urseanu” va fi deschis până la 02:00.
Acolo, puteți vedea expoziţia „Descoperim împreună Universul”. În plus, vor fi organizate observaţii astronomice nocturne, după ora 20:00.

La Muzeul Național Cotroceni, expoziția ”Peisaj Românesc cu Oameni Și Sfinți” poate fi vizitată între orele 17:00 – 21:00.

În premieră, expoziția „Identități Fragile” a viitorului Muzeu al Pandemiei poate fi vizitată la Galeria Rezidența BRD Scena 9 din București.

Muzeul Naţional de Artă al României deschide, spre vizitare gratuită, trei spaţii, în intervalul orar 16.00 – 00.00 (ultima intrare fiind la ora 23.00).

Casa Artelor Dinu Lipatti va fi deschisă între orele 18:00 și 00:00. Maratonul cultural propus și realizat în parteneriat cu Rețeaua Națională a Muzeelor din România și Fundația Regală Margareta a României include vizitarea Casei Lipatti, expoziții, recitaluri extraordinare și o proiecție de film despre viața și opera celui mai mare pianist român al tuturor timpurilor.

Nu doar muzeele se deschid pentru public. Arcul de Triumf poate fi vizitat gratuit între orele 11:00 și 24:00.

De asemenea, sediul Primăriei Capitalei poate fi vizitat începând cu ora 18:00 și până la ora 24:00. Clădirea istorică a Primăriei a fost construită între anii 1906 și 1910. Primarul general, Nicușor Dan, a anunțat că sunt pregătite două expoziţii despre istoria Bucureştiului şi a primăriei sale – una intitulată ”Uranus acum”, despre cartierul Uranus care a fost demolat în perioada comunistă, iar o alta dedicată arhitectului Petre Antonescu, cel care a proiectat clădirea.

Primăria Capitalei va găzdui, de asemenea, un maraton al lecturii şi un experiment video de reconstrucţie virtuală a Muzeului Simu, care a dispărut şi el în perioada regimului comunist.

Și ARCUB se alătură reţelei de spaţii culturale a Nopţii Muzeelor şi îşi deschide porţile sediului din Centrul istoric cu vernisajul expoziţiei I, Human, un proiect semnat de artista Saint Machine, produs de Asociaţia TRA şi CETAL şi organizat de ARCUB.

Toate evenimentele propuse în Noaptea Muzeelor se vor desfășura cu respectarea legislației în vigoare privind prevenirea COVID-19.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.