Acces gratuit pentru preșcolari la grădiniţe de vară din Sectorul 5

Foto: Primaria Sectorului 5 / Facebook

Primarul Cristian Popescu Piedone propune Consiliului Local să adopte, în şedinţa de joi, un proiect prin care peste 750 de preşcolari din Sectorul 5 vor avea acces gratuit la grădiniţe de vară.

PotrivitPrim[riei Sectorului 5, proiectul va fi implementat în perioada iulie – august în cadrul a şapte unităţi de învăţământ de nivel preşcolar de stat din Sectorul 5: Grădiniţa Nr. 34, Grădiniţa Nr. 35, Grădiniţa Nr. 53, Grădiniţa Nr. 73, Grădiniţa „Căsuţa-Fermecată”, Grădiniţa „Electromagnetica”, Grădiniţa „Paradisul-Verde”.

Copiilor le vor fi asigurate două mese principale (micul dejun şi prânzul) şi două gustări pe bază de fructe şi/sau lactate. Fiecare preşcolar va beneficia de două activităţi recreative pe săptămână, respectiv „Joc şi mişcare” şi „Clubul de limba engleză”. Copiii vor participa la activităţi în aer liber, iar în fiecare grădiniţă vor fi organizate spectacole de teatru de păpuşi.

Primăria Sectorului 5 îşi doreşte să contribuie la promovarea, în rândul copiilor, a principiilor stilului de viaţă sănătos, cu ajutorul unui program de servire a mesei în mod regulat, precum şi în dezvoltarea imaginaţiei şi creativităţii preşcolarilor, a capacităţilor acestora de acceptare şi respectare a diversităţii.

Dezvoltarea autocontrolului şi a expresivităţii emoţionale a preşcolarilor, cât şi a capacităţii de a relaţiona şi comunica sunt alte obiective pe care primarul şi le-a propus.

Toate cheltuielile aferente susţinerii proiectului „Grădiniţa de vară” sunt asigurate de la bugetul local al Sectorului 5. Bugetul total al proiectului este de 1.690.500 lei, incluzând plata cadrelor didactice, a personalului de îngrijire, activităţi şi materiale educaţionale, activităţi culturale, hrană, materiale igienico-sanitare şi cheltuieli administrative.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.