Încep dezbaterile finale în dosarul Colectiv

Curtea de Apel Bucureşti începe luni dezbaterile finale în judecarea apelului din dosarul Colectiv, în care au fost condamnaţi, printre alţii, fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone, doi pompieri şi patronii clubului.

Potrivit deciziei instanţei, dezbaterile finale vor avea loc pe parcursul a trei zile, începând de luni.

De asemenea, instanţa se va pronunţa asupra schimbării încadrării juridice a unor fapte reţinute în sarcina inculpaţilor, inclusiv în cazul lui Cristian Popescu-Piedone.

Problema schimbării încadrării juridice a faptelor a fost ridicată din oficiu de cei doi judecători ai completului, fapt ce a nemultumit DNA, care a făcut o cerere de recuzare a celor doi magistrati.
Cererea a fost însă respinsă.

Decizia celor doi judecatori a stârnit nemultumirea spravietuitorilor incendiului din Colectiv si rudelor victimelor.
In opinia acestora, schimbarea încadrării juridice a faptelor inculpatilor ar duce la pedepse mici si nesemnificative, în raport cu gravitatea faptelor comise.

Procesul se află în faza de apel, după ce, in decembrie 2019, Tribunalul Bucuresti i-a condamnat pe fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone, functionari din primărie, patronii clubului, doi pompieri, pirotehnisti si reprezentantii unei firme de artificii.

Cristian Popescu-Piedone a fost condamnat la 8 ani si 6 luni de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizatiilor de functionare pentru clubul Colectiv.
Totodată, cei trei patroni ai clubului au primit câte 11 ani si 8 luni de închisoare pentru ucidere din culpă în formă agravantă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.