Clotilde Armand: „Voi cere rezilierea contractului cu Romprest”!

Sursa foto: Mircea Apostolescu

Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand a anunțat că, la următoarea ședință de Consiliu Local va iniția și promova un proiect de hotărâre vizând rezilierea contractului cu Romprest.

Consiliul Local a votat delegarea serviciului public de salubritate către actualul operator, deci tot consilierii trebuie să voteze rezilierea contractului.

Armand i-a acuzat pe consilierii locali PNL că, alături de grupul PSD, ar fi blocat toate proiectele de hotărâre care ar fi dus la rezolvarea crizei gunoiului din Sectorul 1. Declaratiile edilului din Banu Manta au avut loc în cadrul unei dezbateri pe tema crizei gunoiului inițiate de către grupul de consilieri PNL de la Sectorul 1.

Reprezentantul operatorului de salubritate din Sectorul 1, Romprest, Sorin Velicu a declarat astăzi că serviculiul de salubritate este unul integrat, iar plata trebuie făcută pentru toate serviciile – atât cele de ridicare a deșeurilor de la populație, cât și cele de salubrizare stradală. Acestea nu pot fi separate și plătite doar serviciile de ridicare a deșeurilor de la populație.

Mai mult decât atât, Primăria Sectorului 1 nu a comunicat niciodată Romprest că nu mai dorește să fie efectuate serviciile de salubrizare stradală, a spus reprezentantul operatorului de salubritate.

Velicu a mai spus că operatorul de salubritate emite facturi către Primăria Sectorului 1 doar după ce serviciile prestate sunt confirmate de către Poliția Locală.

Și acum, munți de gunoaie sunt pe străzile din nordul Capitalei. Între timp, consilierii locali PNL susțin că 80 la sută dintre agenții economici din sector nu au contracte cu operatorul de salubritate.

În legătură cu criza gunoaielor, prefectul Alin Stoica a afirmat că soluția există și că trebuie pusă în aplicare de administrația locală împreună cu sortatorii.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.