Problema gunoiului din Sectorul 1 înseamnă mai mult decât facturi neplătite!
Articol de Mircea Apostolescu, 16 iunie 2021, 13:07
S-a rezolvat problema sortării deșeurilor…
Într-o postare pe pagina sa de socializare, edilul Clotilde Armand susține că: „Primăria Sectorului 1 a reușit să deschidă astăzi dimineață porțile sortatorilor și să-i plătească direct (în ciuda piedicilor puse de Romprest) iar gunoiul a început să fie ridicat. În doar 3 ore de la deschidere, Romprest a depozitat peste 260 tone de gunoi.”
Clotilde Armand amenință Romprest cu rezilierea contractului…
În aceeași postare, primarul din Banu Manta amenință cu rezilierea contractului de delegare a serviciului public de salubritate dintre operatorul Romprest și Consiliul Local al Sectorului 1.
„Tot astăzi, Primăria Sectorului 1 a notificat Compania Romprest Service S.A. să reia, în 24 de ore, prestarea serviciului public de salubrizare, în caz contrar, după expirarea termenului, contractul cu această societate va fi reziliat de drept”.
Ieri, în cadrul unei dezbateri organizate de grupul PNL din Consiliul Local al Sectorului 1 vizând problema deșeurilor, Clotilde Armand a declarat că, în prima ședință a legislativului local din Banu Manta le va cere consilierilor să aprobe rezilierea contractului cu Romprest.
Contractul a fost delegat prin votul Consiliului Local și tot consilierii, prin votul lor, trebuie să îl rezilieze, a explicat Armand, care i-a acuzat pe liberali că ar fi avocații Romprest.
La ce groapă de gunoi sunt duse deșeurile Capitalei?
Pe de altă parte, într-o interpelare adresată prefectului Capitalei, Alin Stoica, Cristian Tudose – consilier local la Sectorul 1, a cerut ca Prefectura să indice care dintre cele trei gropi de gunoi din jurul Bucureștiului mai poate fi folosită, în mod legal, pentru depozitarea deșeurilor.
Operatorul de salubritate din Sectorul 1 a adresat această întrebare, în mod oficial, atât Primăriei Capitalei cât și celei din Banu Manta, dar nu a primit nici un răspuns, spune consilierul local.
Cristian Tudose a mai susținut că plățile efectuate de către Primăria Sectorului 1 direct către sortatorii de deșeuri nu rezolvă problema depozitării finale, pentru eliminare, a fracției umede și a circa 40% din deșeurile care merg la sortare.
Prefectul Capitalei Alin Stoica a răspuns că problema depozitării deșeurilor este de competența primarului general, deoarece Primăria Capitalei este proprietarul deșeurilor municipale. Ca atare, primarul general Nicușor Dan trebuie să indice care este depozitul de deșeuri ce urmează a fi folosit.