Primarii de sector din Bucureşti cer acces la fonduri din Planul Național de Redresare și Reziliență

Primarii de sector cer într-o scrisoare adresată Premierului, ministrului Fondurilor Europene și ministrului Dezvoltării, acces la fonduri din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

„Autoritățile Centrale uită de multe ori că Sectoarele Bucureștiului sunt subdiviziuni ale municipiului și nu unități administrativ teritoriale (UAT) de sine stătătoare, deși, sunt conduse de Primării care sunt autorități locale”, se arată în scrisoare, postată de primarul sectorului 6, pe Facebook.

„Un sector, cum ar fi Sectorul 6 de exemplu, are spre 400.000 de oameni, mai mulți oameni decât majoritatea județelor care conțin UAT-uri distincte (municipii, orașe, comune), asta deși sectorul este o subdiviziune. Are mai multe probleme de rezolvat, o populație mai mare de deservit cu scoli, străzi, spitale, parcuri etc. decât orice alt municipiu, oraș și comună, care este UAT. Mai mult, Sectoarele au și capacitate administrativă și competențe pentru a derula proiectele necesare.

La o lectură amănunțită a PNNR am identificat că atunci când se vorbește despre cine poate accesa fondurile, nu sunt menționate Sectoarele, folosindu-se sintagma de UAT, sau de Municipiul București. Ceea ce ne-ar face neeligibili. Municipiul București este reprezentat de PMB, iar noi, ca subdiviziuni nu suntem UAT-uri”, a adăugat Ciprina Ciucu.

El a menţionat că i-a telefonat ministrului Cristian Ghinea pentru a-i prezenta situaţia. „În urma discuţiei, găsind la dânsul toată bunăvoinţa, am concluzionat că acest lucru trebuie îndreptat şi a dorit şi o adresă oficială a primarilor de sectoare în acest sens. Am vorbit cu fiecare primar de sector în parte şi cum avem interese comune pentru a contribui la dezvoltarea Bucureştiului, alături de primarul general, am convent să semnăm împreună această scrisoare”, a precizat Ciprian Ciucu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.