EURO2020: Spectacol total în Portugalia-Germania

Sursa foto: Facebook UEFA EURO2020

Întâlnirea dintre Campioana Europeană en titre, Portugalia, și panzerul german este în general cap de afiș pentru orice competiție…
Cu atât mai mult astăzi, în etapa a doua din Grupă F, în condițiile în care Germania (care dispută TOATE cele 3 meciuri pe teren propriu, la Munchen) a pierdut clar în prima etapă derby-ul orgoliilor în fața Franței.

Iar ca situația să fie cu adevărat problematică pentru nemți, după ce le-a fost anulat un gol pe motiv de offside în debutul meciului,

Sursa foto: Facebook UEFA EURO2020

un contraatac fulgerător al portughezilor a dus la deschiderea scorului de către Cristiano Ronaldo în minutul 15…Cristiano a respins din fața propriului careu, Cristiano a pasat, Cristiano a ajuns la finalizare în fața porții…Cristiano Ronaldo.

Despre germani însă se spune că îi poți considera învinși doar atunci când îi vezi urcați în autocar, iar asta s-a văzut în derularea jocului.
Puterea de joc, forța cu care au împins liniile spre poarta apărată de Patricio, au fost copleșitoare.

Sursa foto: Facebook UEFA EURO2020

În decurs de DOAR 4 MINUTE portughezii au fost forțați să își marcheze două autogoluri (Ruben Dias min 35 și Raphael Guerreiro min 39)!

De la vestiare cele două echipe au ieșit urmând aceleasi coordonate…Germania a continuat să forțeze iar Kai Havertz a punctat în minutul 51, Gosens majorând scorul la 4 la 1 în minutul 60.

Acesta a fost dealtfel și momentul în care Portugalia a dat semne că poate reveni, Diogo Jota marcând din pasa lui Ronaldo în minutul 67.
Și poate că soarta meciului ar fi fost alta dacă torpila trimisă din afara careului de Renato Sanchez nu ar fi lovit doar bara în minutul 79!

Așa, Germania învinge meritat cu 4 la 2 și își liniștește suporterii înaintea meciului decisiv pentru calificare cu Ungaria din ultima etapă în timp ce Portugalia se pregătește pentru un derby pe viață și pe moarte cu Franța, miza confruntării de miercuri fiind chiar calificarea în optimi pentru ambele naționale.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.