Ghid de pregătire pentru cutremur!

Ghidul de pregătire „Cum poți supraviețui unui cutremur?” dezvoltat împreună cu Re:Rise – Asociația pentru Reducerea Riscului Seismic, în cadrul proiectului Antiseismic District, a fost lansat, astăzi, de ARCEN.

La eveniment au participat reprezentanți ai autorităților locale și naționale – Instituția Prefectului Municipiului București, Departamentul pentru Situații de Urgență, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Primăria Municipiului București, Primăriile de Sector, dar și reprezentanti a mai multor instituții și ONG-uri.

Ghidul de pregătire Cum poți supraviețui unui cutremur? este un instrument complex care propune o serie de soluții concrete de pregătire înainte, în timpul și după un cutremur major: planul cu familia și cei apropiați, trusa de supraviețuire pentru cutremur, măsuri de protecție în interiorul locuinței, cum acționăm în primele secunde de cutremur, ce măsuri de siguranță trebuie să luăm imediat după producerea unui seism, efecte posibile în mediul urban, rolul autorităților și mesaja de avertizare.

Acesta conține harta centrului Bucureștiului cu imobilele încadrate în clasele I și II de risc seismic, imobilele încadrate în categoriile de urgență U1, U2 și U3, arterele care ar putea fi blocate în urma unui cutremur major, propuneri de puncte de întâlnire după cutremur, precum și puncte medicale.

Cum poți supraviețui unui cutremur? reprezintă rezultatul documentării și interacțiunii pe care echipa Antiseismic District le-a dus în ultimii 2 ani în comunități care locuiesc în zone vulnerabile la seism, dar și a dialogului cu autoritățile locale și autoritățile naționale care gestionează situațiile de urgență.

Ghidul de pregătire pentru cutremur este tipărit în 20.000 exemplare, iar în perioada următoare acest tiraj urmează să fie distribuit locuitorilor din București, și va putea fi găsit în mai multe puncte din oraș.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.