Clotilde Armand vrea ca primăria să aibă propria stație de sortare!

Pe ordinea de zi suplimentară a ședinței de azi a Consiliului Local al Sectorului 1, primarul Clotilde Armand propune un proiect de hotărâre prin care consilierii ar urma să fie de acord ca primăria din Banu Manta să își construiască propria stație de sortare.

Astfel, potrivit proiectului, în 12 luni, ar urma să fie identificat, pe raza Sectorului 1, un teren în suprafață de 40 de mii de metri pătrați. Pe acest teren, Primăria Sectorului 1 ar urma să construiască și să utileze, în 2 ani, o stație de sortare a deșeurilor. Mai mult, Autoritatea Locală din Banu Manta ar urma să și opereze această stație de sortare, prin intermediul unei așa-numite Direcții de Utilități Publice.

Toate acestea pentru a evita, pe viitor, situațiile tensionate de tipul celei prin care trec cetățenii Sectorului 1 în prezent, când, din cauza divergențelor dintre Primăria Sectorului 1 și operatorul de salubritate, Romprest, există probleme în ridicarea gunoiului nu doar de pe străzi, ci și de la populație.

Prin același proiect, li se cere funcționarilor din cadrul primăriei din Banu Manta să găsească soluții pentru recuperarea unor sume de bani care ar fi fost plătite în mod ilegal, în perioada 2017-2019, după cum susține primarul Armand, către operatorul de salubritate.

În context trebuie amintit faptul că, în Sectorul 1, de la finele anului trecut, se desfășoară un adevărat război al gunoiului. Beligeranții sunt primarul Clotilde Armand, care susține că facturile trimise primăriei de către operatorul de salubritate ar fi umflate, și Romprest, operatorul delegat al serviciului de salubritate. Acesta, la rândul său, susține că facturile sunt emise către Primăria din Banu Manta numai după ce serviciile prestate sunt confirmate de către Poliția Locală Sector 1.

De la începutul acestui război al gunoiului, la finele anului trecut, Romprest a câștigat definitiv în instanță nu mai puțin de șapte decizii de executare silită împotriva Primăriei Sectorului 1.

Tot pe ordinea de zi suplimentară a ședințe Consiliului Local al Sectorului 1 se mai află și o rectificare de buget, deoarece, pe lângă datoriile către operatorul de salubritate, Primăria din Banu Manta mai trebuie să plătească și două amenzi aplicate de către Garda de Mediu, în valoare de câte 160 de mii de lei fiecare.

În fine, pe aceeași ordine de zi suplimentară, primarul Armand mai propune și un Regulament pentru ridicarea mașinilor staționate neregulamentar pe domeniul public.

Până la ora ședinței, ar mai putea apărea, însă, și un proiect prin care să li se ceară consilierilor să rezilieze contractul cu operatorul de salubritate, așa cum anunța însăși edilul Clotilde Armand.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.