Gunoiul Bucureștiului se va depozita la EcoSud!

Prefectul Capitalei Alin Stoica a declarat, astăzi, în fața consilierilor locali de la Sectorul 1 că Primăria Capitalei se află într-un stadiu avansat de negociere a unui contract cu EcoSud pentru depozitarea deșeurilor municipale, care sunt proprietatea Municipalității.

Pe de altă parte, se află într-un stadiu avansat constituirea unei asociații de dezvoltare Intercomunitară pentru gestiunea deșeurilor, asociație care să includă toate sectoarele bucureștene, pentru o strategie integrată de gestiune a deșeurilor, a mai spus prefectul Capitalei.

Alin Stoica a mai declarat că Hotărârea Consiliului General al Municipiului București nr 101/2020 nu se aplică, deoarece este suspendată prin atacarea sa în contencios administrativ.

Prin urmare, delegarea problemei depozitarii deșeurilor către primăriile de sectoare nu se aplică. Primăria Capitalei are, în continuare obligația de a rezolva problema gropilor de gunoi, a spus Stoica.

Declarațiile prefectului Capitalei au survenit în urma reluării de către consilierul local Cristian Tudose a interpelării cu privire la groapa de gunoi unde se depozitează în prezent gunoiul Capitalei.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.