Lucrările la Stația de Epurare Glina vor fi gata anul viitor

Sursa foto: Mircea Apostolescu

Lucrările la Stația de Epurare Glina vor fi finalizate anul viitor, a anunțat primarul Capitalei.

Nicușor Dan: ”Șantierul de la Stația de Epurare Glina reprezintă cel mai mare proiect pe care Muncipalitatea îl desfășoară în acest moment. Acest obiectiv de investiții prelucrează apele uzate ale Capitalei, fiind esențial pentru protejarea populației și a mediului.

Mai exact, apa uzată de pe teritoriul municipiului București este tratată în această stație de epurare, iar efluentul epurat se descarcă în râul Dâmbovița. Râul Dâmbovița se varsă în râul Argeș, care, la rândul lui își varsă apele în fluviul Dunărea.

Acest proiect este finanțat în mare parte de Comisia Europeană prin POIM, cu o valoare totală de aproximativ 1,7 miliarde lei, are trei mari componente: stația de epurare Glina, caseta Dâmboviței și colectoarele de canalizare situate de-o parte și de alta a Dâmboviței”.

După finalizarea lucrărilor de extindere și modernizare a stației, prin construirea a două noi linii de tratare și reconfigurarea celei existente, va crește gradul de epurare a apelor uzate:

„Partea care funcționează în acest moment permite tratarea a 5m3/s. După realizarea celei de-a doua linii, vom ajunge la 12m3/s. Necesarul în acest moment pentru București este de 8m3/s, iar calculele făcute spun că această stație, cu cele două linii, sunt suficiente pentru București până în anul 2040. Este vorba despre o tehnologie de ultimă generație în ceea ce privește protecția mediului”.

În prezent, incineratorul de namol, care va avea o capacitate de procesare de 173 de tone pe zi, este finalizat în proporție de 98%, iar linia a doua a stației, 70%.

Ca măsură suplimentară față de lucrările de extindere și modernizare a stației de epurare, în prezent se desfășoară și lucrări de îmbunătățire a sistemului de canalizare a Municipiului București și a Casetei amplasată sub albia râului Dâmbovița, care alimentează stația.

Beneficiile acestor lucrări sunt reducerea infiltrațiilor subterane și a debitelor ce intră în stația de epurare .

Sursa: Comunicat Primăria Municipiului București

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.