Nicușor Dan îi asigură pe constructori că PMB va plăti investițiile în curs!

Sursa foto: Nicușor Dan/Facebook

Primarul general al Capitalei Nicușor Dan a declarat, astăzi, că situația financiară și contractuală a Primăriei Capitalei (PMB) în ceea ce privește investițiile în curs, s-a îmbunătățit.

El i-a asigurat pe toți constructorii care se află în contract sau care vor contracta cu PMB că vor fi plătiți la timp și, de asemenea, aceștia, la rândul lor, să respecte termenele de finalizare a investițiilor.

Declarațiile au survenit în urma vizitei edilului Capitalei pe șantierul celei de-a doua etape a stației de epurare a apelor uzate de la Glina.

Extinderea stației de epurare de la Glina este cel mai mare proiect de investiții pe care Municipalitatea îl derulează în prezent. Valoarea acestuia este de 1,7 miliarde lei, din care 550 de milioane pentru extinderea capacității de epurare a apelor uzate, iar restul pentru reabilitarea casetei de ape uzate de sub Râul Dâmbovița și a celor două canale colectoare de pe malurile acestuia. Investiția este finanțată de către Comisia Europeană prin POIM.

Prima etapă a stației de epurare a apelor uzate, începută prin anii ’80, a fost finalizată în 2011, fiind finanțată tot din fonduri europene, cele de preaderare.

Dacă prima etapă permite epurarea unui debit de 5mc/s, la finalizarea etapei a doua, va putea fi epurat un debit de 12 mc/s. Această capacitate va fi suficientă pentru București până în anul 2040, în condițiile în care necesarul actual este de 8 mc/s.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.