Preșcolarii din Sectorul 1 au locuri în grădinițe și pe timpul vacanței!

Sursa foto: Mircea Apostolescu

Consiliul Local Sector 1 a adoptat în şedinţa de joi un proiect privind finanţarea a cel puțin 715 de locuri la grădiniţe în iulie şi august.

Va fi alocată suma de  3.576,10 mii lei necesară implementării proiectului educaţional şi social Grădiniţa de Vacanţă – Pachet de servicii educaţionale şi sociale pentru preşcolari în perioada iulie-august 2021 pentru minimum 715 preşcolari.

„Nu cred că sărăcește bugetul local al Sectorului 1 prin alocarea a 3.576.000 lei pentru acest serviciu care este vital atât pentru copii, cât și pentru părinți”, a insistat Daniela Popa în fața colegilor săi din Consiliul Local din Banu Manta.

  • 110 lei/zi/preşcolar, din care 15 lei/zi/preşcolar se vor aloca pentru hrană şi 95 lei/zi/preşcolar se vor aloca pentru activităţi educaţionale.
  • din cele minimum 715 locuri se vor rezerva minim 25 de locuri pentru preşcolarii cu cerinţe educaţionale speciale.
  • pentru preşcolarii cu cerinţe educaţionale speciale costul total va fi de 215 lei/zi/preşcolar, din care 15 lei/zi/preşcolar se vor aloca pentru hrană şi 200 lei/zi/preşcolar pentru activităţi educaţionale’, prevede hotărârea.

Proiectul privind grădiniţe de vacanţă este implementat pentru un număr limitat de locuri.

În aceste condiții, conducerile unităţilor de învăţământ preşcolar pot stabili criterii specifice, dacă este cazul, pentru înscrierea cu prioritate a preşcolarilor care provin din familii defavorizate sau a celor care provin din familii în care ambii părinţi au locuri de muncă şi este necesară prezenţa zilnică a acestora la serviciu.

 

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.