Valeriu Gheorghiţă: Tulpina Delta va deveni dominantă la nivel global

Tulpina Delta are toată capacitatea de a deveni tulpină dominantă în ceea ce priveşte numărul de cazuri de COVID-19, prin faptul că are această capacitate de transmitere crescută, cu cel puţin 60%, spune coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă.

”Este foarte important să avem o schemă de vaccinare completă, pentru a beneficia de protecţie maximală faţă de această variantă virală”, a afirmat Gheorghiţă, într-o conferinţă de presă.

El a precizat că OMS şi Centrul European pentru Control al Bolilor estimează că tulpina Delta va deveni dominantă la nivel global şi nu doar în anumite ţări şi până la sfârşitul lunii august, potrivit datelor preconizate, va exista o predominanţă a acestei tulpini în peste 90% din cazurile de COVID-19.

Vă reamintim că astăzi, în România, o persoană de 72 de ani din județul Argeș a murit din cauza tulpinii indiane COVID-19. Nu era vaccinată şi prezenta comorbidităţi.

Coordonatorul campaniei de vaccinare, a mai declarat, tot asăzi, că se aşteaptă la o creştere a infectărilor cu noul coronavirus în sezonul rece, însă a subliniat că poate fi evitată o creştere substanţială a numărului de cazuri dacă oamenii se vor vaccina într-o măsură mai mare în următoarele două luni.

Vaccinarea rămâne o măsură de prevenţie.

În ultima perioadă, însă, se constată o scădere majoră în rândul persoanelor care mai vor să se imunizeze.

Pe cale de consecință, 45 de centre de vaccinare au sistat temporar activitatea, iar în alte 136 de centre au fost reduse fluxurile de vaccinare.

Măsura a fost luată pentru a permite formarea de echipe mobile care să participe la vaccinarea oamenilor din mediul rural.

În 314 centre de vaccinare a fost redus programul de lucru, de la 12 la 6 ore.

De asemenea, există centre de vaccinare care au program de lucru chiar de patru ore.

”În perioada următoare, este posibil să avem centre de vaccinare care vor avea programul închis o zi, două zile sau trei zile pe săptămână”, a mai spus Valeriu Gheorghiță.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.