VIDEO: Rozana Mihalache (director artistic Festival JAZZUNIQUE #1) – „E un festival unic în peisajul autohton”

Despre ediția pilot a festivalului JAZZUNIQUE – Jazzin’ Europe, care va avea loc între 25 și 27 iunie, au aflat Andreea Bratu și Alex Minculescu de la Rozana Mihalache, curator festival JAZZUNIQUE #1 și director artistic Green Hours, invitată în matinalul „Bună dimineața, București!”, pe 98.3 FM și live pe Facebook-ul București FM, via Skype.

„Este un festival inițiat de Unique România. E prima ediție și e un festival unic în peisajul autohton, prin unirea forțelor institutelor culturale implicate. Am strâns propuneri de la institutele implicate, avem artiști aflați la început de drum în general, dar foarte buni. Am avut misiunea ingrată de a alege, a fost foarte greu”, spune Rozana.

„Cred că românii ascultă Jazz și ne dorim toți astfel de evenimente. Problema este cum îți educi publicul. Oamenii cred că au rămas curioși și e important să le menținem vie această curiozitate. Sunt tot felul de manifestații culturale atât de frumoase în România”, punctează directorul festivalului.

Dacă vrei să afli din ce țări vin muzicienii, cum s-a născut ideea festivalului, de ce „pilot edition”, ce concerte vor avea loc, vezi VIDEO.

„Există bilete online. Locurile sunt limitate, pentru că vremurile sunt limitate. În urmă cu câțiva ani, am fost la un festival de la Paris. Anul trecut, în toamnă, la o discuție cu Directorul Goethe România, el îmi spunea că vrea să facă un festival de Jazz în România, el fiind cel care l-a inițiat pe cel de la Paris. Așa a pornit totul”, explică Rozana Mihalache.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.