EURO2020: Italia se califică în sferturi după ce depășește cu greu Austria în prelungiri

Sursa foto: Facebook UEFA EURO2020

Italia și Austria au oferit în confruntarea de la acest Campionat European un meci de luptă spectaculos, în care selecționata azzura nu a jucat pragmatic ci într-o formulă ofensivă, cu 3 mijlocași de creație (Verratti, Jorginho și Barella) și 3 atacanți (Immobile, Insigne și Berardi).

Sursa foto: Facebook UEFA EURO2020

Nici rezervele italienilor nu au făcut excepție, Belotti, Locatelli, Chiesa (care a și marcat) și Pessina (la rândul său marcator) jucând în aceeași notă ofensivă.

Nici Austria nu s-a închis în apărare, Arnautovic, Sabitzer și Baumgartner, cu sprijinul căpitanului Alaba, au încercat să-și depășească limitele calitative arătate în faza grupelor.

Prima ocazie mare a meciului a venit după o jumătate de oră de joc, Ciro Immobile șutând din afara careului direct în vinclul porții austriece, Nicolo Barella și Leonardo Spinazzola înscriindu-se și ei

Sursa foto: Facebook UEFA EURO2020

pe lista celor care au avut oportunități serioase de a deschide scorul în prima repriza.

Austriecii au ieșit mai montați de la cabine, David Alaba ratând cu doar câțiva centimetri deschiderea scorului în minutul 52 din lovitură liberă.

Austria a continuat să preseze și a marcat prin Arnautovic în minutul 65 după o fază superbă însă golul a fost anulat corect de către sistemul VAR pentru offside.

A fost nevoie ca meciul să ajungă în prelungiri pentru ca golurile (valide) să înceapă să curgă, în ambele porți…

Sursa foto: Facebook UEFA EURO2020

Federico Chiesa (min 95) și Matteo Pessina (min 105) au punctat pentru Italia, în vreme ce Sașa Kalajdzic a înscris pentru Austria, după ce Sabitzer și Schaub au ratat ocazii mari la poarta lui Donnarumma.

Italia învinge dar nu convinge și va întâlni în sferturile de finală învingătoarea confruntării dintre Belgia și Portugalia.

Sursa foto: Facebook UEFA EURO2020

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.