Mâine începe examenul de Bacalaureat

arhiva

Mâine începe examenul de Bacalaureat și peste 130.000 de absolvenți de liceu s-au înscris pentru a-l susține. Dintre aceștia, circa 114.000 sunt din promoția curentă, iar mai puțin de 20.000 sunt din promoțiile anterioare.

Ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, calcula că doar 77% dintre cei care au încheiat studiile liceale în acest an intenționează să dea bacalaureatul, în scădere față de 2020.

„Anul trecut, asta interesează foarte mult și mediul universitar, nu numai că au fost în procent mai mare înscrişi la Bacalaureat, nu numai că în valoare absolută au fost mai mulți înscriși la Bacalaureat din promoţia curentă, dar din promoţia anterioară au fost înscriși peste 31.000 de elevi, iar anul acesta doar 19.520. Am solicitat să facem o analiză, pentru că rezultatul este foarte important. Cu siguranță cei care nu s-au înscris fie nu au dorit să se înscrie, au renunțat la educație pe baza acestei perioade lungi în care au rupt contactul cu şcoala, după cum sunt și alții care au dorit să susțină examenul de Bacalaureat, dar chiar dacă am flexibilizat încheierea mediilor, nu au reușit să îşi încheie situațiile școlare. Îmi place să cred că nu am avut colegi cadre didactice care să nu fi dat note de trecere tocmai pentru a nu putea intra elevi în Bacalaureat. Unde ni s-a semnalat, facem verificări”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Calendarul sesiunii iunie – iulie este:

► 28 iunie 2021 – Limba şi literatura română – proba E.a) – proba scrisă

► 29 iunie 2021 – Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisă

► 30 iunie 2021 – Proba la alegere a profilului şi specializării – proba E.d) – proba scrisă

► 1 iulie 2021 – Limba şi literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă

► 5 iulie 2021 – afişarea rezultatelor la probele scrise până la ora 12,00 şi depunerea contestaţiilor în intervalul orar 12:00 – 18:00

► 6 – 9 iulie 2021 – rezolvarea contestaţiilor

► 9 iulie 2021 – afişarea rezultatelor finale.

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.