Apele Unite ale României – vâslim pentru comunități durabile!

Sursa foto: Rowmania/Facebook

Miercuri, 30 iunie 2021, la ora 15:00, la Muzeul-Atelier Școala de la Piscu (jud. Ilfov), are loc lansarea atelierului educațional Apele Unite ale României – vâslim pentru comunități durabile.

În cadrul atelierului, elevi din Piscu și localitățile învecinate, împreună cu elevi din localitatea Țigănești din Rep. Moldova vor construi, în aer liber, o canotcă (o ambarcațiune din lemn).

Apele Unite ale României – vâslim pentru comunități durabile face parte dintr-un program de educație integrată, realizat de Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 și Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, adresat elevilor de gimnaziu, care își propune să le ofere acestora „învățare cu sens”.

Prin realizarea unei construcții complexe din lemn, copiii vor avea prilejul să vadă la ce folosesc cunoștințele teoretice în viața de cu zi, înțelegând astfel mai bine utilitatea școlii, experimentând și bucurându-se de natură, explorând meșteșuguri vechi și tradiții locale și făcând legătura între educație și dezvoltare durabilă.

Vor participa:

  • László Borbély, coordonator al Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă, Guvernul României;
  • Adriana Scripcariu, istoric de artă, Școala de la Piscu;
  • Bogdan-Cristian Călin, primarul comunei Ciolpani, jud. Ilfov;
  • Valentina Țaca, primarul localității Țigănești din Rep. Moldova, prof. biologie;
  • Laura Gunesch, expert dezvoltare produse educaționale deschise;
  • Teodor Frolu, vice-președintele Asociației Ivan Patzaichin – Mila 23.

Atelierul va fi documentat video, pentru realizarea unor materiale didactice cu rol de resurse educaționale deschise, elaborate în parteneriat cu profesori de diferite discipline.

Barca realizată de copii va fi lansată la apă pe 17 iulie.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.