Bacalaureat 2021: Absolvenţii de liceu susțin proba scrisă la Limba și literatura română!

arhiva

Peste 130.000 de absolvenți de liceu care s-au înscris pentru Bacalaureat susțin prima probă scrisă, respectiv la limba și literatura română.

Baremul cu rezolvarea subiectelor la Limba română, la Bacalaureat 2021, va fi publicat pe edu.ro începând cu ora 15:00, a anunțat Ministerul Educației. Subiectele la limba română vor fi, de asemenea, disponibile pe site-ul Ministerului Educației.

Marţi, 29 iunie, se va desfăşura proba obligatorie a profilului, iar miercuri, 30 iunie, va avea loc proba la alegere a profilului şi a specializării. Ultima probă scrisă, proba la Limba şi literatura maternă, este programată joi, 1 iulie.

Din cauza epidemiei de coronavirus, vor fi doar probe scrise, cele privind competențele lingvistice sau digitale urmând să fie echivalate.

Primele rezultate ale examenului de bacalaureat vor fi afișate la data de 5 iulie, iar cele finale pe 9 iulie.

Contestaţiile pot fi depuse/transmise în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situaţie, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.

Cea de-a doua sesiune a bacalaureatului se va desfășura în a doua jumătate a lunii august.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.