EURO2020: Belgia elimină meritat Portugalia și se califică în sferturi

Sursa foto: Facebook UEFA EURO2020

Măcar pe hârtie, întâlnirea dintre Belgia și Portugalia era derby-ul optimilor Campionatului

Sursa foto: Facebook UEFA EURO2020

European de Fotbal 2020, ambele formații emițând pretenții la coroana de campioană a continentului.

Belgia, locul 1 în clasamentul FIFA și Portugalia, campioană en-titre, au oferit spectatorilor mai mult o luptă decât un spectacol, greșelile personale și de grup depășind de multe ori numărul reușitelor.

Cu o formulă ofensivă 3-4-3, cu Witsel și Torsten Hazard în mare formă la mijlocul terenului, și cu De Bruyne, Lukaku și Eden Hazard în avanposturi, Belgia a fost echipa mai calculată și mai serioasă în exprimare, dominând în general mijlocul terenului.

Sursa foto: Facebook UEFA EURO2020

În partea cealaltă, portughezii au arătat cum talentul fără organizare naște doar haos, la care s-a adăugat o doză destul de mare de lipsă de concentrare la finalizare.

Din păcate pentru portughezi, Cristiano Ronaldo a făcut un meci slab, lipsa lui de reușite personale fiind sinonimă cu degringolada pentru selecționata condusă de Fernando Santos.

Cu golul superb marcat de Thorgan Hazard în minutul 42,

Sursa foto: Facebook UEFA EURO2020

Belgia se impune într-un meci în care marile ocazii ale Portugaliei au venit pe finalul meciului de la doi fundași (!!!), Ruben Dias (min 82) și Raphael Guerreiro (min 83).

Belgia avansează meritat în sferturile de finală, acolo unde va întâlni Italia, pe 2 iulie, la München, în vreme ce Portugalia confirmă din nou valabilitatea zicalei că „la pomul lăudat nu trebuie să mergi cu sacul”…din păcate pentru cariera lui Cristiano Ronaldo, care va avea 39 de ani la următorul turneu final de Campionat European…

Sursa foto: Facebook UEFA EURO2020

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.