EURO2020: Elveția elimină Franța după loviturile de departajare! Spectacol total pe Național Arena din București

Sursa foto: Facebook UEFA EURO2020

În Capitală s-a scris o pagină de istorie a fotbalului în cea mai spectaculoasă zi eliminatorie din istoria turneelor finale de Campionat European și Mondial.

Franța și Elveția au remizat, scor 3 la 3, la finalul celor 90 de minute regulamentare, exact cum făcuseră și Spania și Croația în optimea de finală precedentă.

Sursa foto: Facebook UEFA EURO2020

În ultima partidă găzduită de Arena Națională în cadrul EURO2020, Franța a început mai bine, campioana mondială având ocazia deschiderii scorului prin Antoine Griezmann și Kylian Mbappe însă primul gol a fost marcat până la urmă de elvețianul Haris Seferovic (min 15).

Pe fondul dominării franceze, care încerca din răsputeri să

Sursa foto: Facebook UEFA EURO2020

egaleze, Elveția a obținut un penalty în minutul 55, ratat însă de Ricardo Rodriguez.

Și, cum se întâmplă în fotbal, ocaziile se răzbună, iar două minute de la acest moment Karim Benzema a adus egalarea pentru cocoșii galici (min 55).

Sursa foto: Facebook UEFA EURO2020

Întocmai ca în meciul precedent, favorita a revenit și a ajuns să conducă cu 3 la 1, golurile desprinderii Franței fiind marcate în ordine de Karim Benzema (care a reușit dubla în minutul 59) și Paul Pogba (min 75, o execuție tehnică superbă, șut în vinclu din afara careului advers).

 

Sursa foto: Facebook UEFA EURO2020

Destinul a dorit însă ca Bucureștiul să găzduiască spectacolul fotbalistic până la capăt, iar elvețienii l-au dus la îndeplinire!
Cu cerbicia caracteristică, nu au cedat psihic și precum Croația în fața Spaniei mai devreme, au revenit de la 1 la 3 cu două goluri înscrise de Haris Seferovic (min 81) și Mario Gavranovic (min 90).

Sursa foto: Facebook UEFA EURO2020

Șutul în transversală trimis de Kingsley Coman în al cincelea minut de prelungire a fost, poate, semnul că astăzi nu este ziua Franței…

Franța și-a creat destule ocazii în reprizele de prelungiri, însă pe rând Pavard (min 95), Coman (min 98) și Mbappe (min 111) au irosit șansa calificării în sferturile de finală.

Și astfel s-a ajuns la loteria loviturilor de departajare de la 11 metri…

Elvețienii, care n-aveau absolut nimic de pierdut, au fost calmi și au profitat de șansa enormă de a elimina Campioana Mondială en-titre, cei cinci executanți transformând loviturile de la punctul cu var (Gavranovic, Schar, Akanji, Vargas și Mehmedi).

Lista executanților francezi a fost de 5 stele, însă uneori cei talentați nu se concentrează

Sursa foto: Facebook UEFA EURO2020

suficient…cazul lui Kylian Mbappe, mult prea lăudatul urmaș al lui Messi și Ronaldo la vârful piramidei fotbalistice, care a ratat penalty-ul decisiv.
Degeaba înscriseseră anterior Pogba, Giroud, Thuram și Kimpembe.

Până la urmă Elveția se califică meritat, dovedind pe cel mai mare stadion al României că talentul, atunci când este completat de seriozitate și muncă, poți elimina și campioana mondială!

Cine știe…în sferturi Elveția întâlnește Spania…o altă fostă campioană mondială…

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.