Exproprierea Hanului Solacolu respinsă de către consilierii municipali!

Consilierii municipali au respins astăzi un proiect de hotărâre ce ar fi permis exproprierea Hanului Solacolu, aflat în zona veche a Căii Moșilor.
Exproprierea clădirii monument istoric, care i-a găzduit pe revoluționarii bulgari conduși de către Hristo Botev, dar aflată într-un avansat stadiu de degradare, ar fi urmat să coste 4,5 milioane de lei, conform proiectului.
Pentru adoptarea proiectului ar fi fost necesară o majoritate de două treimi.

Consilierul municipal Cristian Olteanu a subliniat faptul că, ținând cont de gradul ridicat de degradare a clădirii – din care doar câteva arcade se mai află în picioare, după eventuala expropriere, refacerea din temelii a Hanului Solacolu va costa Primăria Capitalei de trei ori mai mult.

Care este planul Primăriei Capitalei în legătură cu acest imobil, având în vedere că el fusese inclus într-un proiect mult mai amplu, numit „Spațiul Cultural Municipal”?, a mai dorit să știe Cristian Olteanu.

În replică, șeful Administrației Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS), Edmond Niculușcă a susținut că o parte însemnată a hanului s-ar afla, încă, în picioare și că acesta ar putea fi consolidat și restaurat în cele mai bune condiții.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.