Vasile Petrariu (STB): „Subfinanțarea transportului public generează deja probleme pentru cetățeni și salariați”

Peste 600 de salariați ai STB au venit, astăzi, în fața Primăriei Capitalei pentru a atrage atenția asupra subfinanțării transportului public din București-Ilfov.

Tăierea a 300 de milioane de lei din alocarea pentru transportul public înseamnă mai puține mijloace de transport pe traseu, călătorii așteaptă mai mult în stații iar autobuzele, troleibuzele și tramvaiele sunt mai murdare, fiindcă nu există personal pentru curățenie, spune Vasile Petrariu, liderul sindicaliștilor de la STB.

Pe de altă parte, tot din cauza subfinanțării, s-a reluat practica de a lua piese de pe mașinile trase pe dreapta pentru a le menține funcționale pe cele care ies în traseu.

Lipsa banilor pentru întreținerea căii de rulare a tramvaielor a dus la producerea, zilele trecute, a unui incident unic în istoria STB. Este vorba despre șina care a perforat podeaua tramvaiului și a rănit un călător.
„Este un incident unic. De 43 de ani de când lucrez la STB, nu am mai auzit așa ceva. Dacă nu ar fi lipsit electrozii de sudură și Calea de rulare ar fi fost reparată, incidentul nu s-ar fi produs”, explică liderul sindical.

El mai spune și că primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, ar fi dispus atacarea în instanță a unor acte adiționale la contractul colectiv de muncă de la nivelul STB.
Prin această măsură și altele urmărite de către conducerea STB, precum tăierea sporurilor pentru lucrul în weekend, în zilele de sărbătoare și în zile consecutive, salariații STB ar putea pierde circa 15% din venituri. În aceste condiții STB s-ar putea confrunta cu plecarea masivă a conducătorilor de mijloace de transport, a mai dackarat Vasile Petrariu pentru București FM.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.