EURO2020: Ucraina elimină dramatic Suedia și se califică în sferturi!

Sursa foto: Facebook UEFA EURO2020

După mult prea tensionatul meci dintre Anglia și Germania, partida dintre Suedia și Ucraina a fost o relaxare pentru suporterii imparțiali.
Faptul că Ucraina a fost cea mai slabă echipă calificată în optimile de finală ale Campionatului European de Fotbal 2020 (doar 3 puncte obținute din 9 posibile în grupă,

Sursa foto: Facebook UEFA EURO2020

calificare de pe locul 3) nu s-a văzut astăzi, în fața unei echipe a Suediei ce a părut că nu a luat cu adevărat în serios această confruntare ci mai degrabă a părut că se menajează pentru confruntarea din faza următoare, cu Anglia.

Cumva firesc, ucrainienii au deschis scorul în minutul 27, atunci când Zinchenko a reluat puternic în plasa porții suedeze o centrare superbă venită de la Yarmolenko.

Golul primit a avut efectul unui duș rece pentru nordici, Suedia preluând intiativa și împingând jocul spre poarta adversă, strategie care a dat roade în minutul 43 atunci când

Sursa foto: Facebook UEFA EURO2020

șutul foarte puternic al lui Forsberg a fost ușor deviat de un fundaș ucrainean și l-a păcălit pe portarul esticilor.

Suedia a continuat să domine jocul în partea a doua a meciului, același Emil Forsberg ratând două ocazii foarte mari în minutele 56 și 69.

Scorul a rămas 1 la 1 după 90 de minute iar Suedia părea să domine întâlnirea, însă

Sursa foto: Facebook UEFA EURO2020

Marcus Danielson a făcut un fault extrem de dur, absolut de neînțeles în economia meciului la acel moment.
Cartonaș roșu după intervenția arbitrilor din camera VAR și eliminare așadar din echipa vikingilor în minutul 98!

Acesta a fost momentul în care balanța s-a înclinat din nou, Ucraina folosind superioritatea numerică pentru a duce balonul din ce în ce mai des în terenul advers.

Dramatismul a atins punctul maxim în minutul 120, atunci când Oleksandr Zinchenko a centrat perfect în fața porții iar puștiul Artem Dovbyk a reluat mingea în plasă!
Ucraina se califică dramatic așadar în sferturile de finală în ultimul minut de joc, Suedia se întreabă ce s-ar fi întâmplat dacă nu învingea atât de clar Polonia în grupe și nu califica astfel Ucraina în optimi…

Rămâne însă stabilit…în sferturi Ucraina întâlnește Anglia pe Stadio Olimpico din Roma pe 3 iulie.

Sursa foto: Facebook UEFA EURO2020

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.