Ce au decis consilierii locali din sectorul 6!

Consilierii locali din sectorul 6 s-au intalnit in sedinta ordinara pentru a vota cele 33 de proiecte inscrise pe ordinea de zi. S-a inceput in forta, primul proiect referindu-se la reorganizarea Administratiei Domeniului Public si Dezvoltare Urbana Sector 6. Au fost aprobate Organigrama, Statul de Functii si Regulamentul de Organizare si Functionare ale ADPDU sector 6. Astfel, in urmatoarele 60 de zile, 39 de posturi vor fi mutate la Administratia Comerciala sector 6, pentru activitati specifice de administrare locuinte, intretinere parcaje locuinte si avizare amplasamente.

Tot de la aceasta data ar fi trebuit sa se reorganizeza Directia Generala de Politie Locala sector 6. Conform noii Organigrame, numarul de politisti operativi va fi diminuat cu 66 de persoane, parte din atributii fiind preluate de catre celelalte structuri de suport. Dar, urmare a constatarii unei modificari post-avizare, primarul Ciucu a propus coalitiei sa se abtina de la vot, proiectul urmand sa fie rediscutat saptamana viitoare intr-o sedinta de consiliu local extraordinara.

Noua Administratie Comerciala Sctor 6 ar fi trabuit sa apara odata cu desfiintarea Administratiei Pietelor Sector 6, proiect care a picat la vot la aceasta sedinta fiind in stransa legatura cu reorganizarea Directiei Generale de Politie Locala Sector 6.

Intrtucat la nivelul Consiliului General si al Primariei Capitalei se afla in proces de evaluare Strategia Integrata de Dezvoltare Urbana, la propunerea primarului Ciucu, consilierii locali au votat pozitiv proiectul prin care solicita Consiliului General al Municipiului Bucuresti sa aprobe Programul Integrat de Dezvoltare Urbana a Sectorului 6 al Municipiului Bucuresti in perioada 2021 – 2030. Cele cinci prioritati strategice identificate sunt: crestere inteligenta si competitiva, dezoltare sociala performanta si incluziva, accesibilitate si mobilitate, mediu curat, regenerare urbana si locuire de calitate si guvernare locala inteligenta. In esenta, acest tip de proiect clarifica pe termen mediu si lung principalele directii si domenii spre care se orienteaza efortul de dezvoltare al comunitatii.

Programul de revitalizare a spatiilor verzi aferente blocurilor de locuinte din sector a fost votat pozitiv. Conform acestuia, se deconteaza maxim 2500 lei/ an la 800 mp spatiu verde, pentru plata apei folosită la udatul grădinii de bloc şi acordarea unui voucher în valoare de maxim 1.000 lei, pentru unelte, la cererea Asociaţiilor de Proprietari/Locatari

Tot la capitolul protectia mediului, se modifica un articol din hotararea de consiliu local care stabileste sanctiunile pentru vehiculele sau remorcile parcate ilegal pe spatiul verde public sau privat. Astfel, daca pana acum amenda pentru necomunicarea datelor de identificare ale utilizatorului vehiculului stationat pe spatiile verzi era cuprinsa intre 500 si 1000 lei, dupa publicare, aceasta se modifica si va fi cuprinsa intre 2000 si 2500 de lei.

In aceeasi nota a protectiei mediului, a fost inaintata catre Consiliul General al Municipiului Bucuresti solicitarea de participare a Sectorului 6 la constituirea Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara pentru Gestionarea Integrata a Deseurilor Municipale in Municipiul Bucuresti alaturi de celelalte sectoare si de Municipiul Bucuresti.

Pentru cetatenii care isi doresc oficierea casatoriei civile in alt decor decat cel al Serviciului de Stare Civila Sector 6, de acum se poate in urmatoarele conditii: daca sunt spatii special amenajate de catre institutiile administratiei locale, dupa achitarea taxei de 300 de lei, sau, pentru oficierea căsătoriilor în alte spații de pe raza Sectorului 6 dupa achitarea taxei de 1000 de lei.

Tot de astazi se modifica una dintre anexele Regulamentului de organizare si exploatare a parcarilor de resedinta, in sensul ca proprietarii care deţin garaje şi vor fi demolate în vederea amenajării parcărilor de reşedinţă, vor avea prioritate la închirierea unui loc de parcare în noile parcaje dacă: îndeplinesc condiţiile de atribuire a locului de parcare conform prezentului regulament, deţin toate documentele necesare atribuirii locului de parcare, sunt înregistraţi la Direcţia de Impozite şi Taxe Locale Sector 6 ca deţinători de garaje, nu figurează cu debite la data depunerii cererii pentru atribuirea locului de parcare.

Si proiectul prin care se aproba studiul de fezabilitate si indicatorii tehnico-economuci pentru obiectivul Ansamblu Skateparc si loc de joaca pentru caini a fost aprobat. Astfel, la intersectia B-dului Timisoara cu str Leaota , pe actualul amplasament al unui loc insalubru, vor aparea copaci, o platform de beton, mobilier urban si alte dotari, valoarea investitiei putin peste 900 mii lei.

Bursele de excelenta, cele scolare si cuantumul acestora pentru semestrul II al anului scolar 2020 – 2021 au fost si ele aprobate. Un olimpic care a obtinut locul I la olimpiade internationale va primi 7000 lei/olimpic/an, in timp ce bursele de ajutor social sunt in cuantum de 260 lei/luna/elev. Numarul burselor scolare pentru semestrul II in anul scolar 2020-2021 este de 17535.

Printre multitudinea de PUD-uri supuse votului consilierilor locali, aprobat a fost si cel prin care va fi construit un Hypermarket Kaufland pe str Drumul Ciorogarlei nr 223-233.

Aprobate au fost si conturile de executie pentru trimestrul Ionform raportului de specialitate, a rezultat un excedent de aproape 107 milioane de lei.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.