Ștefan Rădulescu (CJ Ilfov): „Mai multă responsabilitate din partea oamenilor, mai puțină suferință pentru animale”!

Consiliul Județean Ilfov va instala 10 camere de luat vederi de înaltă rezoluție, care pot înregistra numerele de înmatriculare ale autovehiculelor, în zona localității Domnești, atât pe drumurile județene, cât și pe cele comunale.

Investiția de 112 mii de lei, inclusiv TVA, a Consiliului Județean este menită să prevină abandonul animalelor, în special al câinilor.
Primăria Domnești a identificat zone unde se abandonează cu predilecție câinii, iar cetățenii vorbesc despre zeci de câini abandonați pe câmpuri, a explicat pentru București FM Ștefan Rădulescu, vicepreședintele Consiliului Județean Ilfov.

Din comportamentul acestor câini, se poate observa că se cunosc între ei, ceea ce întărește ideea abandonului mai multor animale deodată.
Din păcate, mulți dintre acești câini abandonați mor de foame sau loviți de mașini, mai spune Rădulescu.
Pe de altă parte, animalele abandonate se înmulțesc necontrolat și generează probleme specifice suprapopulării.

Vicepreședintele de la Ilfov a declarat că Primăria Domnești pune la dispoziție spațiul și personalul care va supraveghea camerele de luat vederi. În cazul identificării unor abandonuri, vor fi sesizate birourile de protecție a animalelor din cadrul Poliției Române.

Abandonul se pedepsește cu o amendă de până la 3000 de lei, atrage atenția Ștefan Rădulescu. Însă autoritățile nu își doresc ca oamenii să fie amendați, ci ca ei să devină mai responsabili în comportamentul față de animale, mai spune vicepreședintele de la Ilfov.

Dacă, după trei luni de la instalarea camerelor, se va constata o reducere a ratei abandonului, programul „Mai multă responsabilitate, mai puțină suferință” va fi generalizat în toate zonele din Ilfov cunoscute pentru rata mare a abandonului de animale.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.