UPDATE! Explozie la Rafinăria Petromidia/Turiștii NU au fost puși în pericol

Update: Directorul general al Rompetrol Rafinare, Felix Crudu-Teşloveanu, transmite că incendiul a apărut la instalaţia de hidrofinare benzină, iar suflul propagat a generat încă trei focare, cauza probabilă fiind fisurarea unei conducte.

Incendiul s-a iscat pe o platformă unde sunt diverse echipamente industriale, în zona respectivă aflându-se cinci persoane.

Patru dintre acestea au fost rănite şi una a fost găsită decedată.

Tragedia, de astăzi, de la Petromidia nu s-a transformat într-o catastrofă, datorită profesionalismului pompierilor, a declarat Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode.

El a spubliant și că populaţia, turiştii nu au fost nicio clipă în pericol.

În mai puţin de o oră, în jurul orei 13.15, incendiul a fost localizat, iar la ora 15.00 incendiul a fost lichidat.

Garda de Mediu, în urma măsurătorilor efectuate privind calitatea aerului, a dat asigurări că nu sunt probleme cu poluarea.

În acest moment, nu se mai degajă fum.

Din primele informații, o țeavă s-a spart și a explodat.

Planul Roşu de Intervenţie a fost activat în urma exploziei urmate de incendiu care s-a produs la Rafinăria Petromidia din Năvodari.

Unul dintre răniţii în urma exploziei care a suferit arsuri pe 45% din suprafaţa corpului a fost transportat cu elicopterul SMURD Constanţa către Spitalul Floreasca din Capitală.

În această după-amiază, elicopterul SMURD Bucureşti a plecat către litoral pentru a prelua un al doilea rănit, cu arsuri pe 25% din corp, a declarat secretarul de stat Raed Arafat.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.