Persoanele care nu obțin venituri vor primi locuințe sociale în Sectorul 1!

Foto: Primaria Sectorului 1 / Facebook

Consilierii locali din Banu Manta au adoptat astăzi proiectul de hotărâre privind criteriile de acordare a locuințelor sociale.

O aprigă dispută a generat situația persoanelor și familiilor care nu realizează venituri.

Printr-un amendament al grupului de consilieri PSD, punctajul acordat persoanelor și familiilor care nu realizează venituri urma să crească de la 1 la 3 puncte.

Viceprimarul Sectorului 1, Oliver Păiuși, a subliniat că grupul de consilieri USR nu susține acordarea unui punctaj suplimentar pentru persoanele și familiile care nu obțin venituri, deoarece nu doresc să încurajeze nemunca.

„Eu, dacă ies acum pe stradă și mă duc la primul chioșc, îmi găsesc acolo de muncă, dacă vreau să îmi găsesc de muncă”, a declarat Păiuși în plenul Consiliului Local al Sectorului 1.

Consilierul Daniela Popa a susținut, în continuare, acordarea punctajului suplimentar, argumentând că lipsa veniturilor este un element de marginalizare și chiar excluziune socială. Iar politicile publice de locuire trebuie să prevină tocmai marginalizarea și excluziunea socială.

În final, consilierii locali au aprobat proiectul cu amendamentul susținut de Daniela Popa cu privire la acordarea unui punctaj suplimentar pentru persoanele și familiile care nu obțin venituri.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.