Rămâne de Văzut: Premierele weekendului în cinematografe

Șase premiere interesante ne așteaptă weekendul acesta în cinematografe.

Way Down” (Jaful secolului) te va ține cu sufletul la gură. Din titlu intuim care este povestea filmului, dar sunt câteva idei de trasat, și anume: Banca Spaniei este unică. O bancă inaccesbilă, pe care nimeni nu ar putea s-o jefuiască vreodată. Nu există planuri ale băncii. Nu există hărți. Nimic despre sistemul de proiectare al seifului. Este un mister absolut.

Aceasta e provocarea care îi aprinde interesul lui Tom, un geniu al ingineriei, hotărât să afle secretele seifului și să pătrundă în adâncurile băncii. Ținta e o comoară dispărută, care va fi adusă în seiful băncii pentru doar zece zile. Condusă de Walter, expert în artă, echipa are doar zece zile la dispoziție ca să pregătească jaful și să reușească să iasă de acolo.

Zece zile ca să pună la cale planul și doar nouăzeci de minute să îl pună în aplicare. 90 de minute în care în care naționala Spaniei evoluează în finala Cupei Mondiale, lucru care va ține ocupată atenția miilor de fani ce urmăresc evenimentul pe ecranele-gigant amplasate chiar în fața Băncii Spaniei.

Un film cu multă acțiune care îi aduce alături pe actorii Famke Janssen, Freddie Highmore și Liam Cunningham.

Pe Samuel L. Jackson și Chris Rock îi revedem în producția ”Spiral: From the Book of Saw” (2021), un film nerecomandat celor slabi de inima.

Timp de 93 de minute ai parte de acțiune – horror – mister și thriller. Filmul este o continuare a francizei horror Saw. De această dată, o minte genială, dar sadică, dezlănțuie un mod bolnav de a face justiţie.

Lucrând în umbra unui apreciat veteran al poliției, detectivul Ezekiel „Zeke” Banks și partenerul său începător se ocupă de o investigație a crimelor care amintesc de trecutul înfiorător al orașului.

Prins fără să vrea într-un mister care se adânceşte din ce în ce mai mult, Zeke se trezeşte în centrul jocului morbid al minţii criminale.

”Spiral: Următorul Capitol Saw” îi are în distribuţie pe Chris Rock, Max Minghella, Marisol Nichols și Samuel L. Jackson și este produs de aceeaşi echipă care a creat seria SAW. Filmul este regizat de Darren Lynn Bousman.

Weekendul acesta, în cinematografe, avem și producția ”Simple Women” (2019), în regia Chiarei Malta.

Este o dramă care spune povestea unei regizoare aspirante – Federica. Împreuna cu Elina, idolul tinereții ei, face un film, însă lucrurile o iau complet razna.

În euforia momentului, Federica are o criză de epilepsie, și totul se invalmaseste. Asta până când, parcă prin magie, totul se vede dintr-o nouă perspectivă.

Pentru cei care preferă dramele romantice, în cinematografe rulează ”The Nest” (Cuibul), o producție 2020, în regia lui Regia Sean Durkin.

În cele 107 minute ale filmului aflăm povestea lui Rory, un antreprenor ambițios care își aduce soția americană și copiii în țara lui de origine, Anglia, pentru a explora noi oportunități de afaceri.

După ce își abandonează căminul din suburbiile americane, familia este aruncată în nebunia anilor ’80 din Marea Britanie, iar noua lor viață, prea scumpă, într-un conac englezesc amenință să le destrame familia.

Un film cu Jude Law, Carrie Coon, Charlie Shotwell și Oona Roche.

Pentru fanii filmelor thriller – acțiune, dar mai ales pentru cei care voiau să-l revadă pe Liam Neeson în acțiune, avem premiera ”The Ice Road” (Drumul Terorii). Din distribuție face parte și Laurence Fishburne.

După ce o mină de diamante izolată din nordul înghețat al Canadei se prăbușește, un șofer organizează o misiune de salvare a minerilor. Însă apele din zonă se încălzesc, iar asta va crea un pericol chiar mai mare pentru toți cei implicați.

Avem și o animație pentru întreaga familie, în cinematografe.Spirit Untamed”, o producție 2021, în care ne întâlnim cu vocea îndrăgitului actor Jake Gyllenhaal. Vine alături de el și actrița Isabela Moner.

 

”Spirit neîmblânzit” este următorul capitol din îndrăgita franciză creată de DreamWorks Animation, care a început cu filmul nominalizat în 2002, la Oscar – ”Spirit: Stallion of the Cimarron”.

De această dată aflăm aventura unei fete neînfricate, Lucky Prescott, care tânjește după un loc de apartenență, și care descoperă un spirit înrudit atunci când viața ei se intersectează cu un cal sălbatic.

Scenariul este scris de Aury Wallington și Kristin Hahn. Filmul este regizat de Elaine Bogan și produs de Karen Foster (coproducător, How to Train Your Dragon).

Acestea sunt premierele weekendului în cinematografe. Vizionare plăcută! Acum știi ce rămâne de văzut, de ascultat ai www.bucurestifm.ro – 98,3.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.