Au fost afișate rezultatele finale de la Evaluarea Națională!

Sursa foto: Mihaela Ioniță

Rezultatele finale de la Evaluarea Națională au fost afișate pe site-ul evaluare.edu.ro.
După rezolvarea contestațiilor, numărul mediilor de 10 a crescut cu 12.
De asemenea, s-au înregistrat încă 15 note de 10 la Limba Română și alte 66 la Matematică.

Acum, proporţia candidaţilor cu medii mai mari sau egale cu 5 este de 76,90% (94.629 de candidaţi), în creştere cu 0,10% (103 candidaţi) faţă de rezultatele iniţiale (76,80%).

După primele rezultate, au fost depuse 20.268 de contestaţii, cele mai multe la Limba română. Evaluarea Naţională a fost susţinută de 123.122 de candidaţi, rata de participare fiind de 93,9%.

În prima etapă de repartizare computerizată şi admitere în învăţământul liceal de stat din acest an, completarea opţiunilor în fişele de înscriere de către absolvenţii clasei a VIII-a şi de către părinţii acestora, asistaţi de diriginţii claselor a VIII-a, se va derula în perioada 16 – 22 iulie. Repartizarea computerizată a candidaţilor din seria curentă, precum şi a celor din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2021-2022 va avea loc în data de 24 iulie.

Luni începe sesiunea specială pentru elevii care, din motive medicale, nu s-au putut prezenta la prima etapă a examenului. Proba la Limba română este programată pe 5 iulie, cea la Matematică pe 6 iulie, iar proba la Limba maternă se va da pe 7 iulie. Primele rezultate de la sesiunea finală vor fi afișate pe 9 iulie, iar rezultatele finale pe 12 iulie.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.