6 iulie – Ziua internaţională a sărutului

Foto: Alina Bogoi

Celebrăm în fiecare an, pe  6 iulie, Ziua Internationala a Sărutului (International Kissing Day). Nimeni nu stie exact când a apărut această zi, dar, unii spun că prin secolul XIX, in Marea Britanie exista o astfel de zi. Ideea e că de-a lungul timpului s-a răspândit in toate colturile lumii, fiecare natie celebrand-o in functie de cutume si specificul local.

Sărutul este definit ca fiind unul dintre cele mai simple, distincte, intime, senzuale, puternice si minunate gesturi care se poate petrece intre doua persoane. De la sărutul mamei la cel formal, de la sărutul amical la French kiss ori de la sărutul de bun venit la cel de la revedere, sărutul se schimbă odată cu vârsta iar implicatiile sale depăsesc sfera romanticului si naste intrebarea “de ce se sărută oamenii?”

Unii specialist spun că este instinct in timp ce altii il trec in zona deprinderilor dobândite. Primii argumentează cu faptul că există animale care se sărută, veveritele, papagalul gri african, cimpanzeii, puffinii, vacile si elefantii, in timp ce a doua tabără argumentează cu idea că, in acest caz, toti oamenii ar trebui să (se) sărute.

Indiferent de teorii, să aveti o zi in care să-i puteti săruta pe toti cei dragi.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.