CNCAV încurajează vaccinarea cu acelaşi tip de ser în cazul vaccinului AstraZeneca

Comitetul naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 încurajează imunizarea  cu acelaşi tip de ser în cazurile ambelor doze atunci când este vorba despre vaccinul de la compania Oxford AstraZeneca. Excepţie fac contraindicaţiile care sunt menţionate în rezumatul caracteristicilor produsului şi atunci când pacientul dezvoltă tromboză, a declarat medicul Valeriu Gheorghiţă.

Potrivit acestuia, datele ştiinţifice de la acest moment vor fi reevaluate după finalizarea studiilor clinice.

CNCAV consideră că riscurile administrării aceleiaşi doze de vaccin din acelaşi tip la rapel sunt mult mai mici comparativ cu potenţialele riscuri dacă se combină vaccinuri cu tehnologii diferite.

Gheorghiţă a concluzionat că va rămâne aceeaşi schemă de vaccinare, folosind două doze de vaccin de la compania Oxford Astra Zeneca.
” Rămâne aceeaşi schemă de vaccinare, folosind două doze de vaccin de la compania Oxford AstraZeneca, pentru că trebuie să ne uităm de la riscul de la primă doză la riscul de la a doua doză. Riscul unui eveniment de tip trombotic cu trombocitopenie după cea de-a doua doză este de sub un caz la un milion de doze administrate”, a mai spus preşedintele CNCAV.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.