Gunoiul Bucureștiului merge la Vidra!

Consilierii municipali au aprobat, astăzi, într-o şedinţă extraordinară convocată de către primarul general al Capitalei Nicușor Dan, proiectul de hotărâre referitor la tarifele de depozitare a deşeurilor la depozitul Vidra.
Proiectul a fost adoptat cu 53 de voturi pentru și o singură abținere.

Documentul prevede aprobarea tarifelor de depozitare a deşeurilor municipale şi deşeurilor similare care provin numai din Municipiul Bucureşti la Depozitul Ecologic Vidra, în urma Sentinţei Civile nr. 2885/17.04.2019.
Proiectul stabileşte un tarif de 20,93 euro, exclusiv TVA.

Potrivit referatului de aprobare ce însoțește proiectul, pe 15 iulie, Direcţia Juridică a comunicat Direcţiei Servicii Publice soluţia definitivă a instanţei de recurs în dosarul 12077/3/2018 aflat pe rolul Curţii de Apel Bucureşti.

„Prin Decizia civilă nr. 1165/13.07.2020, definitivă, Curtea de Apel Bucureşti respinge ca nefondate recursurile formulate împotriva Sentinţei civile nr. 2885/17.04.2019 de SC ECO SUD SA, Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi Municipiul Bucureşti prin primarul general. (…) Direcţia Juridică a specificat că este obligatoriu a se pune în executare Sentinţa civilă nr. 2885/2019 privind iniţierea unui proiect de hotărâre al CGMB prin care se va stabili tariful de depozitare în conformitate cu sentinţa civilă în cauză”, se arată în referat.

În context mai trebuie spus că, pentru ora 16, consilierii municipali social democrați convocaseră o ședință extraordinară pe a cărei ordine de zi figura un singur proiect, cel cu privire la stabilirea tarifelor de depozitare a deșeurilor la Depozitul ecologic Vidra.

În același context mai trebuie amintit faptul că atât consilieri locali, cât și operatorul de salubritate de la Sectorul 1 au interpelat în mod repetat Primăria și prefectul Capitalei, dar și Primăria din Banu Manta solicitând precizări în legătură cu locul unde se depozitează, în mod legal, deșeurile provenite din Municipiul București.
Numai prefectul Alin Stoica a răspuns acestor interpelări, declarând că există tratative între Primăria Capitalei și operatorul gropii se guoni de la Vidra.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.