Termoenergetica: unda verde la înscrieri pentru învățământul profesional dual

Absolvenții claselor a VIII-a care vor să învețe meseria de sudor sau de instalator se pot înscrie până la data de 8 iulie 2021, în clasa de învățământ profesional dual. Clasa este organizată de către Compania Municipală Termoenergetica București S.A. în parteneriat cu Primăria Sector 3 și Colegiul Tehnic “Anghel Saligny“.

”În contextul dezechilibrului forței calificate de muncă existent pe piața din România, Compania Municipală Termoenergetica București a ales să se implice activ și să ofere șansa tinerilor de a avea un viitor sigur. Clasa formată în parteneriat cu Primăria Sector 3 și Colegiul Tehnic Anghel Saligny va avea 28 de locuri dedicate celor care vor să învețe meseria de sudor sau de instalator instalații incălzire centrală. Pe langă șansa de a avea un loc de muncă imediat după finalizarea studiilor, CMTEB oferă elevilor o serie de beneficii pe toată durată studiilor, conform legii. Toate beneficiile financiare sunt susținute de către CMTEB, fiind complementare stimulentelor oferite de către Ministerul Educației și Cercetării.” a declarat Directorul General CMTEB, Claudiu Crețu.

Se pot înscrie absolvenții claselor a VIII-a, cu situația scolară încheiată (fără corigențe), indiferent de localitatea de reședință. Înscrierea nu este condiționată de promovarea examenelor din cadrul Evaluării Naționale. Absolvenții învățământului obligatoriu care întrerup studiile pot fi cuprinși, până la împlinirea vârstei de 26 de ani, într-un program de învătămant dual, în vederea dobândirii unei calificări profesionale. 

Pentru anul școlar 2021–2022 se organizează două sesiuni de admitere în învățământul profesional dual.
Pentru prima etapă fișele de înscriere se vor depune la secretariatul Colegiului Tehnic Anghel Saligny din Bld. Nicolae Grigorescu 12, Sector 3, București până pe 8 iulie 2021.

Pentru a doua etapă, în perioada 26-30 iulie 2021.

Compania Municipală Termoenergetica București S.A. – CMTEB – este o companie specializată în producerea, transportul, distribuția și furnizarea energiei termice, fiind totodată administratorul celui mai mare sistem de termoficare din România. 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.