Şapte din zece start-up-uri de tehnologie româneşti, afectate de pandemia COVID-19

Potrivit unui studiu iniţiat de Romanian Tech Startups Association (ROTSA), în parteneriat cu peste 130 de actori ai ecosistemului naţional de start-up-uri, citat de Agerpres, în cazul a 50% dintre fondatorii acestor afaceri, pentru a găsi soluţii de atenuare a impactului crizei sanitare, a existat consultare cu echipa, (49%) cu mentorii şi antrenorii, în timp ce 39% au primit sfaturi de la alţi antreprenori.

Conform cercetării „Impactul COVID19 asupra Start-up-urilor de tehnologie din România”, afacerile de acest tip din România au venituri, în medie, de 150.000 de euro pe an, sunt active pe piaţă de mai puţin de patru ani şi au sub patru angajaţi.

Cel mai prosper ecosistem de start-up-uri de tehnologie locale se află în Bucureşti, acesta fiind urmat de Cluj, Timiş şi Bihor.

Start-up-urile cu cel mai mare număr de angajaţi sunt cele din categoriile fintech (35,2%), automatizare (35,2%) şi marketing (14,2%). Pe de altă parte, start-up-urile cu cele mai mari venituri se regăsesc în aceleaşi categorii: automatizare (38,1%), fintech (31,8%) şi marketing (12,1%).

Studiul de specialitate a fost realizat în perioada februarie – martie 2021 pe un eşantion de 117 start-up-uri de tehnologie din România.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.