Gunoiul Bucureștiului va fi dus în județele limitrofe!

Primarii bucureșteni caută, cu ajutorul Ministerului Mediului, soluții pentru a găsi și utiliza locații din județele limitrofe pentru depozitarea deșeurilor municipale.

În acest sens, Ministerul Mediului oferă sprijin administrației locale bucureștene prin inițierea unor modificări legislative care să permită depozitarea deșeurilor pe raza altor unități administrativ teritoriale decât cea de unde provine gunoiul. Asta au declarat atât ministrul Mediului Tanczos Barna, cât și prefectul și Primarul Capitalei, Alin Stoica, respectiv Nicușor Dan, și primarii sectoarelor 1,2 și 6 la finalul unei întâlniri dedicate problematicii gestiunii deșeurilor.

Modificarea legislației ar fi necesară pentru a evita situația actuală în care singura groapă de gunoi deschisă solicită un tarif de peste 40 de euro pentru fiecare tonă de deșeuri adusă pentru depozitare, mai susțin oficialii.

Cât privește situația actuală a gropilor de gunoi unde se depozitează deșeurile Capitalei, în vreme ce ministrul Mediului, Prefectul și Primarul Capitalei au susținut că ar exista la ora actuală o groapă de gunoi unde se pot depozita legal deșeurile, primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a declarat foarte hotărât că, la ora actuală, nu există o soluție pentru depozitarea deșeurilor din București.

Dar autoritățile locale și centrale caută și vor identifica această soluție chiar în cursul acestei săptămâni, a mai spus Armand.

Această prezentare necesită JavaScript.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.