Începe lucrările pe tronsonul feroviar Buzău – Făurei!

arhiva

Viteza pe calea ferată va creşte de la 30 km/h la 120 km/h între Buzău şi Făurei, pe o distanţă de 40 de kilometri, peste cinci luni, a scris astăzi, pe Facebook, ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

„Astăzi am participat la semnarea contractului pentru această lucrare care va fi gata până la sfârşitul anului. Aţi citit bine: ca urmare a lucrărilor, va creşte viteza de la 30 km/h, în prezent, la 120 km/h, pentru trenurile de călători. Şi lucrarea va fi gata în 5 luni! Costul lucrărilor este de aproximativ 1,5 milioane de lei/km (incluzând valoarea şinelor noi care sunt achiziţionate de CFR). Sunt bani extraordinar de bine cheltuiţi având în vedere impactul rapid şi uriaş.

Astfel de lucrări, ca pe Buzău-Făurei, ar trebui să desfăşurăm pe mii de km de reţea. Sunt relativ ieftine, rapide şi cu câştig enorme. Pentru asta, ne trebuie finanţare. De aceea m-am luptat, la începutul anului, ca în legea bugetului de stat de anul acesta la capitolul „Întreţinerea infrastructurii feroviare” să avem un plus de 200 de milioane de lei. Aceşti 200 de milioane de lei de la bugetul de stat merg exact în astfel de lucrări de înlocuire la rând a elementelor suprastructurii căii, pentru ridicarea restricţiei de viteză şi aducerea liniei în parametrii proiectaţi ai liniilor”, a susţinut Drulă.

Va trebui să creştem semnificativ aceste alocări de la an la an, să ajungem să discutăm de lucrări de reînnoire în valoare de miliarde de lei anual, pentru a putea aduce în anii următori calea ferată în zona decenţei, consideră el.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.