Salvați Copiii donează Maternității din Deva aparatură medicală complexă!

Maternitatea Spitalului Județean de Urgență Deva, singura cu linie de gardă și cu compartiment de terapie intensivă neonatală din județul Hunedoara, va fi dotată cu aparatură medicală performantă, în valoare totală de 40.800 de euro, care să îi ajute pe medici să intervină rapid în cazurile cu patologii severe și prematuritate.
Astfel, medicii vor avea la dispoziție un sistem de resuscitare, un incubator Hibrid, o lampă de fototerapie, patru pulsoximetre și 100 de senzori pentru acestea.

Rata mortalității infantile în județul Hunedoara este sensibil mai ridicată decât media pe țară și anume 7,3 la mia de copii născuți vii, față de 5,8.

„Organizația Salvați Copiii ne este alături în munca noastră de a asigura un start bun în viață celor mai mici pacienți. Aparatura primită este formată, printre altele, dintr-un incubator performant necesar îngrijirii prematurilor și nou-născuților cu probleme la naștere. Este bine cunoscut faptul că prematuritatea reprezintă principalul factor de mortalitate perinatală iar, din păcate, numărul nașterilor premature este în continuă creștere. Fără aparatură performantă nu am putea interveni prompt și pentru acest lucru vă mulțumim”, a declarat Dr. Stoica-Mariș Emil, Managerul Spitalului Județean de Urgență Deva.

Donația a fost posibilă datorită susținătorilor campaniei Salvați Copiii și a partenerului Fox România, care a donat 24.000 de euro.

Intervenția în comunitate, esențială pentru combaterea mortalității infantile

Totodată, Salvați Copiii întărește programele de educație sanitară și suport social din interiorul comunităților.

În cadrul programului Sănătatea mamei și a copilului în zonele rurale defavorizate, a fost creată o rețea de incluziune socială și combatere a sărăciei prin asigurarea de servicii integrate (medicale, sociale, educaționale) la nivel local, astfel ajutând la creșterea accesului la servicii sustenabile și de calitate pentru mame, gravide, gravide minore și copii până în 5 ani.

Până în prezent, 56.000 beneficiari (mame, gravide, copii 0-5 ani) au fost susținuți în cadrul programului. În județul Hunedoara, au beneficiat de servicii socio-medicale peste 5.300 de beneficiari de la debutul programului.

Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România, a explicat necesitatea de a continua dotarea maternităților, precum și a secțiilor de terapie neonatală și de pediatrie, în contextul crizei: „Pandemia a vulnerabilizat suplimentar un sistem care avea deja probleme cronice, printre care cele legate de finanțarea deficitară și de dotarea precară cu aparatură medicală performantă. Componenta de intervenție este vitală atât în maternități, cât și în comunități și ne bazăm în continuare pe sprijinul dumneavoastră”.

În 2021, Organizația Salvați Copiii România a extins programul de combatere a mortalităţii infantile și în secţiile de pediatrie din spitalele din ţară, afectate de o subfinanţare acutizată în contextul pandemiei.

În prima parte a anului, a fost accelerată dotarea unităților medicale; primele intervenţii de urgenţă au fost făcute în:

  • Județul Mureș, la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant din Târgu Mureş, Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș și Spitalul Clinic de Urgență Mureș
  • București, la Maternitatea Bucur, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Grigore Alexandrescu”, Spitalul Universitar de Urgență București
  • Județul Mehedinți, la Spitalul Județean de Urgență Drobeta-Turnu Severin
  • Județul Botoșani, la Spitalul de Urgență Mavromati
  • Județul Tulcea, la Spitalul Județean de Urgență Tulcea
  • Județul Galați, la Spitalul Orășenesc Târgu Bujor.

Totodată, printr-un record de solidaritate socială, Salvați Copiii România a reușit să achiziționeze două ambulanțe de uz pediatric și să demareze lucrările de reparații ale sistemului permanent de energie de la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din București.

ZID PENTRU SPITALE, cu 20% din impozitul pe profit

Companiile se pot implica prin încheierea unui contract de sponsorizare pe care îl pot trimite catre sustinator@salvaticopiii.ro, iar persoanele fizice au posibilitatea de a dona online pe www.salvaticopiii.ro sau prin SMS la 8844, text SALVEZ, 2 euro lunar.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.