Accident rutier în lanț pe Autostrada A2, spre Constanța. A fost activat planul roșu de intervenție

Update: 12.25

Bilanț final persoane implicate

-16 transportate la spital, dintre care 7 minori si 9 adulti

-16 asistate la fața locului (14 adulți și 2 minori), care au refuzat transportul la spital

Update: 11.30

La fața locului mai rămân 2 ambulanțe SMURD, 1 autospecială pentru transport victime multiple si 2 echipaje de stingere de la ISU CT. Celelalte echipaje se retrag la subunitățile de care aparțin.
Începând cu ora 12.00, toate echipajele se retrag la bază.

Update: 11.00

Traficul rutier a fost reluat pe banda a doua a autostrăzii A2 pentru coloana de autovehicule blocate de la Cernavodă spre Constanţa, anunţă, vineri, Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Constanţa.

Pentru cei care vin de la Bucureşti, traficul rutier rămâne deviat pe DN 22C, în nodul rutier de la Cernavodă, potrivit DRDP Constanța.

În urma evaluărilor, s-a stabilit că în evenimente au fost implicate 55 de autoturisme cu 155 de persoane, menţionează ISU Dobrogea.

Update 10,30

IGSU: 16 persoane au fost transportate la spital, dintre care 5 copii si 11 adulti, iar alte 8 persoane (adulți) au fost asistate medical la fața locului.

Update: Peste 40 de masini si 100 de persoane au fost implicate in mai multe accidente, intre km 172-183 si 17 victime, dintre care 5 minori, au fost transportate la spital, a declarat Raed Arafat, seful DSU.

 

Două persoane au fost rănite, una fiind încarcerată, în urma unui accident în lanţ în care au fost implicate 20 de autovehicule.

Accidentul a avut loc in aceasta dimineata, la kilometrul 183 al autostrăzii Bucureşti – Constanţa. Traficul este  blocat, pe sensul către Constanţa.

Până la acest moment, pentru gestionarea situației, au fost alocate următoarele echipaje:

ISU CT: 3 autospeciale stingere, 1 descarcerare, 3 ambulanțe SMURD, 1 autospecială pentru transport victime multiple, 2 ambulanțe SAJ

ISU BIF: 1 Punct medical avansat, 1 descarcerare grea, 1 autoscară, 1 punct comandă mobil, 12 ambulanțe SMURD, 1 autospecială pentru transport victime multiple

ISU CL: 1 descarcerare, 4 ambulanțe SMURD, 1 autospecială pentru transport victime multiple

ISU IL: 1 descarcerare, 1 ambulanță SMURD, 1 autospecială pentru transport victime multiple.

Conducătorii auto sunt sfătuiţi să respecte indicaţiile poliţiştilor prezenţi pe traseu pentru fluidizarea circulaţiei, să adapteze viteza la condiţiile de trafic şi să evite să se angajeze în efectuarea unor manevre riscante, cum sunt depăşirile coloanelor de autovehicule sau întoarcerile pe segmente de drum unde această manevră este interzisă.

Stire in actualizare

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.