Arunci chistocul? Te-ai ars la buzunar!

Sursa foto: Andra Radu

În primele şase luni ale anului, doar în Centrul Istoric al Capitalei, agenţii Poliţiei Locale Bucureşti au depistat 211 persoane care, în loc să folosească scrumierele stradale, au ales să arunce chiştoacele tigărilor direct pe trotuar.

 Aruncarea resturilor de ţigări, a hârtiilor sau a altor deşeuri pe stradă este contravenţie şi se pedepseşte cu amendă de la 2.000 la 5.000 de lei, conform unei hotărâri de Consiliu General adoptată anul acesta care reglementează normele de salubrizare ale Capitalei.

Fumătorii surprinşi în flagrant au fost sancţionaţi contravenţional, conform H.C.G.M.B. 120/2021, cu amenzi în valoare totală de 343.150 de lei, adică 69.636 de euro.

Lipsa de educaţie sau nepăsarea unora au condus, în ultima perioadă, la acumularea de deşeuri menajere pe domeniul public, fapt ce produce disconfort cetăţenilor, prejudiciază munca operatorilor de salubritate şi creează o imagine nefavorabilă Capitalei. Pentru descurajarea acestor practici, poliţiştii locali din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti, desfăşoară, zilnic, acţiuni de depistare şi sancţionare a celor care sfidează legea şi confundă strada cu coşul de gunoi”, au transmis reprezentanții Poliției Locale a Muncipiului București.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.