Legătura dintre culoarea părului și speranţa de viaţă

Oamenii de știiță de la Universitatea Cambridge au descoperit modul în care culoarea părului influenţează speranţa de viaţă. Experţii au studiat genomul a peste 100.000 de oameni şi au ajuns la concluzia că, practic, culoarea părului afectează de fapt speranţa de viaţă, scrie Nature Communications, citată de Rador.

Oamenii au fost împărţiţi în două grupuri. În unul au fost voluntarii cu păr deschis la culoare, iar în cealalt – cu păr închis la culoare.

Studiul a arătat că persoanele cu părul mai închis intră la pubertate mai devreme faţă de cele cu părul deschis. Pubertatea timpurie duce uneori la riscul apariţiei problemelor de inimă şi la vasele de sânge, precum şi la diabet, spun cercetătorii. În acest fel, speranţa de viaţă poate fi mai scurtă decât cea a persoanelor cu părul blond. Blonzii nu au asemenea probleme la o vârstă fragedă şi trăiesc mai mult.

Oamenii de ştiinţă sunt convinşi că legătura dintre culoarea părului şi pubertate se face prin glanda hipofiză. Această glandă este responsabilă pentru producerea de hormoni ce afectează pigmentarea şi reglează maturizarea glandelor sexuale.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.