Capitala sărbătoreşte mâine Forţele Aeriene Române

Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene este sărbătorită ca în fiecare an la 20 iulie, când este prăznuit şi Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul, ocrotitorul spiritual al piloţilor.

În cadrul ceremoniei vor fi depuse coroane de flori în memoria eroilor aviatori, iar Regimentului 74 PATRIOT – unitate tactică de luptă înfiinţată la 1 decembrie 2018, care are ca misiune operaţionalizarea sistemului de rachete sol-aer PATRIOT – îi va fi înmânat Drapelul de Luptă.

Potrivit unui comunicat MApN, ,,prin această ceremonie este omagiată memoria eroilor, care de-a lungul timpului pe câmpurile de luptă sau în misiunile executate în teatrele de operaţii ori pe teritoriul naţional, au slujit cu devotament aripile patriei şi s-au alăturat escadrilei din ceruri”.

La ceremonia militară organizată cu ocazia Zilei Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene la Monumentul Eroilor Aerului din Piaţa Aviatorilor, care va începe la ora 10, vor participa Ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, şi şeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.