Olimpiada de la Tokyo a început cu softball-ul

Lovitura de start la Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo a fost dată miercuri, prin meciul de softball dintre echipele Japoniei şi Australiei, meci care a început la ora locală 09:00 (03:00 la Bucureşti), cu două zile înaintea ceremoniei de deschidere a competiţiei polisportive din capitala Japoniei.

Japonia campioană olimpică la softball în 2008, a surclasat Australia cu 8-1 la Fukushima, zonă afectată de accidentul nuclear din martie 2011, accident provocat de un tsunami devastator. Această locaţie a fost aleasă în mod simbolic pentru startul întrecerilor olimpice.

Meciul s-a desfăşurat fără spectatori, pe stadion fiind prezente doar echipele, staff-urile lor, oficialii şi reprezentanţii presei.

În celelalte două partide de miercuri, formaţia Statelor Unite a învins echipa Italiei cu 2-0, iar Canada a dispus de Mexic cu 4-0.

Softball-ul disciplină olimpică între 1996 şi 2008, este unul dintre cele cinci sporturi adiţionale la această ediţie a Jocurilor Olimpice. Alături de softball, Comitetul Internaţional olimpic, a mai aprobat pentru ediţia din acest an şi alte sporturi precum karate, escaladă, surfing şi skateboard.

Softball-ul nu va fi prezent şi la ediţia viitoare a Jocurilor Olimpice din 2025 de la Paris, dar de speră că va fi inclus la ediţia din 2028, ediţie care va avea loc la Los Angeles. Statele Unite este ţara de origine a softball-ului şi baseball-ului (varianta sa masculină).

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.