VIDEO: Ana Maria Masoud – Nu ne vom întoarce la ceea ce numeam ”normal” înainte de pandemie!

Uberizarea muncii va schimba complet relațiile de muncă, așa cum le știam până acum, consideră Ana Maria Masoud, specialist IT cu mare experiență pe piața muncii.

Toată viața noastră se schimbă. Tot ce știam înainte de pandemie nu mai este valabil… atunci de ce munca ar rămâne ca acum 100 de ani?

Ana Maria Masoud este de părere că este o chestiune de timp până ce sistemul actual de muncă va deveni el însuși subiectul dezintegrării. Ce va urma? Răspunsul: uberizarea muncii.

Uberizarea muncii a început deja, în IT. Platformele freelance ca Upwork și Toptal au dat startul. Și vor mai apărea și altele, din ce în ce mai sofisticate și mai specializate. Munca se va „Uberiza”. Fiecare specialist va putea intra pe platformă, își va face un profil și își va pune serviciile la dispoziție. Ca pe Uber, vor primi steluțe și recomandări. Uberizarea muncii este o certitudine. Poți lucra, când vrei, de unde vrei, cu cine vrei, îți poți alege clienții și tipul muncii, spune Ana Maria Masoud pentru project-e.ro.

Desigur, se pun probleme de natură fiscală, unde se vor plăti taxele, sub ce formă vor lucra aceste persoane, cum vor fi asigurați, cum va mai colecta statul taxele pentru ei. Însă ca și în cazul Uber, probabil că aceste întrebări vor apărea după ce fenomenul va căpăta amploare și va fi din ce în ce mai greu de reglementat.

Urmăriți o ediție a Întâlnirilor Capitale găzduită de Flavia Voinea cu Ana Maria Masoud despre piața muncii, schimbare și rezistența la schimbare, pandemie și ce se va păstra după ce criza sanitară se va încheia.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.