Vila Șipot (Casa Arhitecților) se va redeschide pentru a găzdui un proiect cultural inedit – Galeria Arhitecților Peleșului!

Sursa foto: Asociatia pentru Patrimoniul Regal Peles/Facebook

Premieră pe Domeniul Regal #Sinaia, Vila Șipot (Casa Arhitecților) se va redeschide pentru a găzdui un #proiectcultural inedit – Galeria Arhitecților Peleșului!

Expoziția temporară cuprinde activitatea arhitecților și peisagiștilor Casei Regale din perioada 1873-1914. Piese grafice și vizuale inedite vor fi scoase din arhive si arătate publicului.

În Vila Șipot – spațiu cu o poveste aparte în rândul edificiilor de pe Domeniu, vor fi organizate și prezentări ale specialiștilor în restaurare, lecții de bună practică, evenimente de promovare a patrimoniului cultural și de evidențiere a restaurărilor așteptate de mai mulți ani.

Proiectul este desfășurat de Asociatia pentru Patrimoniul Regal Peles și este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național – AFCN.

Miercuri, 21 iulie, arhitecții și designerii expoziției se reunescla Vila Sipot pentru a prezenta in avanpremiera planurile de design ale expoziției, care se va deschide oficial pentru public în luna august.

Vizitatorii care vor intra în Vila Sipot vor experimenta călătoria în timp, vor ajunge la răscrucea secolelor în care Domeniul Regal a fost creat și a devenit o capodoperă de arhitectură și un simbol al României.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.