Muzeul Oscarurilor se deschide în septembrie cu proiecția peliculei ”Vrăjitorul din Oz”

O proiecţie a ”Vrăjitorului din Oz” va da startul festivităţilor planificate pentru inaugurarea mult aşteptatului Muzeu al Oscarurilor din Los Angeles, relatează AFP, citată de Agerpres. Difuzarea, la 30 septembrie, a peliculei va fi acompaniată în direct de Orchestra Simfonică de Tineret din Statele Unite.

Melodiile din acest film din 1939 – ”Over the Rainbow” şi ”Follow the Yellow Brick Road” sunt cântate şi în prezent de milioane de americani.

Programul primelor săptămâni din istoria acestui muzeu, consacrat magiei celei de-a şaptea arte, include, de asemenea, o proiecţie a filmului ”Malcolm X”, cu Spike Lee şi Denzel Washington, precum şi toate filmele japonezului Hayao Miyazaki.

A fost nevoie de aproape un secol pentru ca ideea unui muzeu consacrat cinematografiei să fie pusă în aplicare, iar clădirea sa, concepută de arhitectul italian Renzo Piano şi a cărei inaugurare era programată iniţial în 2017, a acumulat mai multe întârzieri succesive.

Construcţia a fost în cele din urmă finalizată, iar muzeul va fi inaugurat în septembrie 2021. Acest spaţiu va găzdui un cinematograf cu 1.000 de locuri şi tehnologie de ultimă generaţie. Muzeul va găzdui şi diverse „relicve” de la Hollywood, precum celebrii pantofi roşii purtaţi de Judy Garland în „Vrăjitorul din Oz”, pelerina protagonistului din „Dracula”, o rochie purtată de Claudette Colbert în ”Cleopatra” (1934) şi un combinezon spaţial din filmul lui Stanley Kubrick ”2001: O Odisee Spaţială”.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.