Premieră cu Maia Morgenstern, pe scena Teatrului Godot

Sursa foto: Teatrul Godot

Este cea de a doua seară de premiera a spectacolului „Povestiri culese” după Donald Marguiles, pe scena Teatrului Godot, în noua sală din incinta Palatul Bragadiru (Calea Rahovei 147-153), o clădire de patrimoniu fondată în 1905.

Din distribuția spectacolului fac parte, alături de Maia Morgenstern, tinerele actrițe ale Teatrului Godot: Ana Maria Pop și Cătălina Mihai. Scenografia spectacolului este semnată de Corina Grămoșteanu, iar regia este una colectivă, producător fiind George Remeș, managerul Teatrului Godot. Este rezultatul unei munci de echipă, care face totul doar din drag pentru teatru, spun organizatorii.

”Spectacolul spune povestea unei scriitoare, Ruth, care se luptă cu timpul – atât cu limbile de la ceas, cât și cu propriile sale povești rămase nespuse. În viața ei apare Lisa, o tânără aflată la început de drum care caută pretutindeni atât inspirație, cât și un mentor. Ruth e cea care spune povești nescrise, iar Lisa e cea care ascultă. Trec ani până ca filele din cărți să fie scrise, dar în același timp, ce câștigă Ruth prin posteritate, poate pierde în clipa din prezent”.

Aflată pe lista finalistelor la Premiile Pulitzer pentru Teatru în 1997 , piesa „Povestiri Culese” de Donald Marguiles, a fost produsă şi jucată la New York, Los Angeles şi Londra. Spectacolul a avut premiera pe Broadway, la Manhattan Theater Club, în 2010.

Dramaturg, scenarist şi profesor de Teatrologie la Universitatea Yale din SUA, Donald Marguiles (n.1954) este câştigătorul Premiului Pulitzer pentru Dramaturgie 2010, pentru ‚Cină cu prietenii’ (Dinner with Friends), în timp ce alte două opere ale sale – „Sight Unseen” şi „Collected Stories” (Povestiri culese), s-au aflat pe lista scurtă a finalistelor. Printre operele cele mai cunoscute  ale dramaturgului American se află: „The Country House” (2014),  „Time Stands Still”(2009), „Brooklyn Boy”(2004).

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.