Primăria Sectorului 2 vrea să preia Parcul Verdi pentru reamenajare și modernizare

arhiva

Sedinta ordinara a Consiliului Local Sector 2 a avut 47 de proiecte inscrise pe ordinea de zi. Primarul Radu Mihaiu a propus retragerea a trei dintre ele, asa ca au fost votate 44 de proiecte, cele retrase urmand sa fie aduse in atentia consilierilor locali la sedinta extraordinara de saptamana viitoare.

Primul proiect s-a referit la bugetul consolidat al Secorului 2 si a fost trecut la vot. Astfel, la capitolul Cheltuieli/Dezvoltare apare un deficit de aproape 79 de milioane de lei, care va fi acoperit integral din excedentul anului 2020.

Parcul Verdi a fost solicitat spre administrare de la Consiliul General al Municipiului Bucuresti, in scopul reamenajarii si modernizarii.

Principalele modificari aparute in HCL 301.2019, prin care sunt stabilite si sanctionate faptele ce constituie contraventii sunt aparitia unor alineate prin care locuitorii sectorului trebuie sa comunice toate lucrarile de intretinere, reparatii, modificari constructive catre Asociatia de Proprietari, daca stau la bloc sau direct catre Serviciul Protecţia Mediului din cadrul Poliţiei Locale Sector 2. Asociatia de Prorietari va comunica, in termen de 24 de ore de la notificare, Serviciului Protecţia Mediului din cadrul Poliţiei Locale Sector 2. In plus, locuitorii sunt obligati sa nu depoziteze deşeuri de orice fel în proximitatea limitei proprietatii. Nerespectarea acestori prevederi constituie contraventii sanctionate cu 1000-1500 lei persoane fizice si 2000-2500 lei pentru persoanele juridice.

Amplasarea, depozitarea deseurilor de orice fel pe spatiu public sau privat se sanctioneaza cu amenda cuprinsa intre 500-1000 lei pentru persoanele fizice si 1000-2000 lei persoane juridice.

O alta reglementare se refera la parcarea pe trotuare si amendarea proprietarilor masinilor, nu a celui care a condus vehicolul, intrucat este extrem de complicat sa identifici toate persoanele din zona.

Piata Obor are de astazi un Regulament de Ordine si Functionare. Conform datelor, orarul este de luni-vineri, in interalul orar 7.00 – 19.00. Sambata, 7.00 – 17.00, duminica 7.00 – 15.00.

Sectorul 2 face un pas spre reducerea emisiilor de gaz cu efect de sera si semneaza parteneriatul cu ENEL X MOBILITY ROMÂNIA SRL pentru infiintarea a 20 de statii, pana in anul 2022,de incarcare pentru masinile electrice.

Proiectul prin care s-ar fi reorganizat Aparatul de Specialitate al Primarului Sector 2 prin preluarea activitatii Directiei Generale pentru Administrarea Patrimoniului Imobiliar Sector 2 si a Centrului Teritorial Veterinar Sector 2 a incins spiritele. De fapt, a fost cel mai discutat si disputat moment al sedintei de astazi. Opiniile pro au sosit numai din partea USR PLUS, cele contra din partea partenerilor de coalitie si PSD. Proiectul a picat la vot.

Din nou taxa de salubrizare pe agenda consilierilor locali. Pentru utilizatorii casnici fără contracte de prestări servicii de salubrizare se prelungeste termenul de incheiere a contractelor pana pe 31 decembrie 2021. Pana la aceasta data nivelul taxei speciale de salubrizare este de 10 lei/persoana/luna. De la 1 ianuarie 2022 cuantumul acestei taxe va fi de 21,5 lei/persoana/luna.

Tot acum a fost stabilit si faptul ca proprietarii de apartamente pot incheia contracte de salubrizare individual sau prin intermediul Asociatiei de Proprietari, acolo unde exista..

Tariful pentru activitatea de colectare separată, transport si depozitare a fractiei umede va fi de 437,23 lei. tona fara TVA. Cel pentru deseurile reciclabile va fi de 795,63 lei/tona fara TVA. Dar pentru incurajarea colectarii selective, primaria va subventiona acest tarif, astfel incat, utilizatorii casnici vor plati 0,99 lei/tona fara TVA. Taxa pentru deseurile in amestec va fi de 576,64 lei/tona fara TVA.

Pana pe 10 august 2021 Comisia de Analiza are obligatia sa prezinte, in baza studiilor efectuate, modalitati prin care sa fie incurajata selectarea deseurilor menajare in vederea reciclarii.

Si utilizatorii non-casnici au parte de informatii noi. A fost votata conversia tona / mc. Astfel, desurile in amestec reprezinta 0,16 tona / mc, in timp ce deseurile selectate in vederea reciclarii reprezinta 0,06 tona / mc.

Un alt proiect votat pozitiv a fost cel care priveste invatamantul dual, un parteneriat semnat intre un operator economic si Liceul “Ion I. C. Bratianu”.

La aceasta sedinta a fost aprobata si infiintarea unui Centru de Ingrijire si Asistenta pentru Persoanele Adulte cu Dizabilitati “Leonida”, pe str Mihai Eminescu. Centrul va avea o capacitate de gazduire pentru 41 de persoane.

Restul proiectelor se gasesc pe site-ul Primariei Sector 2.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.