Stare de alertă în Sectorul 1, prefectul vine cu un răspuns la ora 16!

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat că, la ora 16.00, va anunța decizia sa în legătură cu instituirea stării de alertă, în Sectorul 1.

Starea de alertă a fost cerută, din nou, de către Comitetul pentru Situații de Urgență al Sectorului 1, condus de către primarul Clotilde Armand.

Edilul din Banu Manta a mai solicitat și luna trecută instituirea stării de alertă, pentru a putea ridica gunoiul cu alți operatori în afară de Romprest care are delegat, prin hotărâre a Consiliului Local, serviciu de salubritate pe raza Sectorului 1.

Prefectul Alin Stoica spune că situația s-ar fi schimbat față de luna iunie. Pe străzi s-ar afla, potrivit datelor furnizate de către Primăria Sectorului 1, 2600 de tone de gunoi. Problema ar reprezenta-o deșeurile din construcții, care ar putea genera pulberi, care ar putea afecta sănătatea populației, a explicat Stoica.

La întrebarea București FM, prefectul Capitalei a spus că este responsabilitatea Primăriei Sectorului 1 să împiedice abandonarea deșeurilor pe domeniul public. Poliția Locală a Sectorului 1 ar executa zilnic controale în acest scop și ar fi dat amenzi. „Dar, până la sfârșitul zilei, este responsabilitatea Autorității Locale să strângă gunoiul de pe străzi”, a declarat Stoica.

Pentru a adopta decizia finală, prefectul Capitalei așteaptă raportul DSP.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.